Om vores forskning

CEBU’s forskningsresultater bliver udgivet i internationalt anerkendte og fagfællebedømte videnskabelige tidsskrifter samt i dansksprogede rapporter. Vi formidler desuden vores forskningsresultater i korte resuméer på dansk. Læs mere om CEBU’s forskningsprojekter og forskningspublikationer her på siden.   

CEBU’s forskningsstrategi:

1. At udvikle og afprøve metoder til forebyggelse og behandling af psykologiske problemer hos børn og unge.

2. At undersøge hvem der har mest gavn af forskellige typer af behandling, bl.a. med henblik på at udvikle en såkaldt stepped-care tilgang til behandling.

3. At undersøge hvilke mekanismer ved behandlingen der har mest effekt.

4. At udvikle og afprøve udredningsinstrumenter som eksempelvis spørgeskemaer og diagnostiske interviews.

Igangværende forskningsprojekter:

Bekymrende skolefravær: Vi afprøver, i samarbejde med Aarhus Kommune, i et lodtrækningsforsøg effekten af Back2School - en ny intervention til børn med bekymrende skolefravær. Projektet er støttet af Innovationsfonden og Trygfonden.

Børn og unge med socialfobi: Børn og unge med socialfobi har knapt så god effekt af traditionel kognitiv adfærdsterapi som f.eks. Cool Kids behandlingen. I samarbejde med Centre for Emotional Health, Macquarie University, afprøver vi et behandlingsprogram målrettet børn og unge med socialfobi. Projektet er støttet af Edith og Godtfred Kirk Christiansens Fond.

Online terapi: Vi undersøger i et lodtrækningsforsøg effekten af et online-baseret behandlingsprogram, Chilled Out, til unge med angstlidelser, bl.a. med det formål at udbrede et evidensbaseret behandlingstilbud til flere unge med angstlidelser. Behandlingen er nu afsluttet, og vi er i gang med at analysere resultaterne. Projektet er støttet af Edith og Godtfred Kirk Christiansens Fond og Trygfonden.