På Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning på rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner. Vores mål er at være med til at styrke og udvikle behandlingsindsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. Læs mere om Center for Rusmiddelforskning


Forskningsområder


Temasider


Nyheder

07.05.2019 | Rusmiddelforskning

Gennemgang af erfaringer med stoftest viser et nuanceret billede

CRF har for Sundhedsstyrelsen udfærdiget rapporten ” Litteraturgennemgang af stoftest i nattelivet – metoder, services og effekter”. Konklusioner om stoftest er ikke entydige.

25.04.2019 | Rusmiddelforskning

Ph.d.-forsvar om køn, alkohol og flirt

Mie Birk Jensen præsenterer "Outline of the role of alcohol in young Danes' narratives of sexual pursuit and sex, with particular focus on the balance between conformity and subversion of gender identities and norms."

09.04.2019 | Rusmiddelforskning

Behandlingsmanuel til antisocial personlighedsforstyrrelse

Ro På - behandlingsmanual til kort samtaleforløb med personer med antisocial personlighedsforstyrrelse og rusmiddelproblemer

22.03.2019 | Rusmiddelforskning

Behandlingsportalen - evidensbaseret rusmiddelbehandling

På Behandlingsportalen finder du UngMap og TEM-skemaer og vejledninger og videoer, der viser, hvordan du gennemfører samtaler ifølge behandlingsmetoden MOVE.