Formidlingsdag 2021

På Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning på rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner. Vores mål er at være med til at styrke og udvikle behandlingsindsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. Læs mere om Center for Rusmiddelforskning


Forskningsområder


Temasider


Meddelelser

22.06.2021 | Rusmiddelforskning

Få hjælp til at implementere behandlingsmetoden MOVE

Kommuner kan søge om hjælp til at implementere MOVE - evidensbaseret stofmisbrugsbehandling for unge

Professor Geoffrey Hunt is granted Jellineks Memorial Award 2021

20.05.2021 | Rusmiddelforskning

Professor Geoffrey Hunt får hæderspris for sin indflydelse på alkoholforskning

Alkoholforbrug og beruselseskultur er sociale fænomener. Det har professor og antropolog Geoffrey Hunt sat fokus på gennem 30 års forskning. Han modtager nu Jellineks Mindepris 2021 for sin indflydelse på alkoholforskning.

Foto: Remi Walle. Unsplash

10.05.2021 | Rusmiddelforskning

Udsatte borgere bliver udnyttet til at begå narkotikakriminalitet

Trendspotterstudie viser voksende problem med, at erfarne kriminelle udnytter udsatte mennesker til at begå kriminalitet ifbm. salg og opbevaring af stoffer og pengetransaktioner ved stofsalg.

20.04.2021 | Rusmiddelforskning

Ekstrawebinar om rusmiddelbehandling med fokus på traumer

På grund af stor efterspørgsel afholder gentager vi webinaret om rusmiddelbehandling og traumer med adjunkt og psykolog Sidsel Karsberg.