På Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning på rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner. Vores mål er at være med til at styrke og udvikle behandlingsindsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. Læs mere om Center for Rusmiddelforskning


Forskningsområder


Temasider


Meddelelser

26.05.2020 | Rusmiddelforskning

Undersøgelse: COVID-19-epidemi og alkoholforbrug

Deltag i europæisk undersøgelse af alkoholforbrug under COVID-19-epidemien

06.05.2020 | Rusmiddelforskning

PhD defence on policing of marginalized drug users

Tobias Kammersgaard presents his PhD dissertation by the lecture "Friends or Foe? The policing of Marginalized Drug Users in Public Space"

27.04.2020 | Rusmiddelforskning

Forældre til unge med dobbeltdiagnose har brug for specialiseret hjælp

Viden om psykiske lidelser og rusmidler, individuelle samtaler og samtaler med andre forældre kan hjælpe forældre til unge, der har en psykisk lidelse og rusmiddelproblemer.

24.04.2020 | Rusmiddelforskning

1,3 mio. kroner til projekt om corona-respons blandt udsatte

Maj Nygaard-Christensen har modtaget 1,3 mio. kr fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge betydning af restriktioner pga COVID-19-epidemi blandt udsatte.