På Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning på rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner. Vores mål er at være med til at styrke og udvikle behandlingsindsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. Læs mere om Center for Rusmiddelforskning


Forskningsområder


Temasider


Meddelelser

20.04.2021 | Rusmiddelforskning

Ekstrawebinar om rusmiddelbehandling med fokus på traumer

På grund af stor efterspørgsel afholder gentager vi webinaret om rusmiddelbehandling og traumer med adjunkt og psykolog Sidsel Karsberg.

23.03.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om danskernes brug af cannabis som medicin

Ph.d.-studerende og cand.soc. Sinikka Kvamme fortæller om danskernes brug af cannabis som medicin. Hun kommer bl.a. omkring, hvem brugerne er, hvorfor de bruger cannabis, og hvilke oplevelser folk har med at bruge det som medicin.

18.03.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om unge og alkohol i trafikken

Lektor og psykolog Maria Herold fortæller om unges forhold til at køre bil enten selv eller med venner, når de har drukket alkohol.

16.03.2021 | Rusmiddelforskning

Udsatte unge får ofte overskredet deres grænser, når de sugardater

Socialt udsatte unge og unge, der ikke har en voksen, de er fortrolig med, udveksler i højere grad end andre unge sex og samvær med voksne og ældre personer.