På Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning på rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner. Vores mål er at være med til at styrke og udvikle behandlingsindsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. Læs mere om Center for RusmiddelforskningForskningsområder


Temasider


Nyheder

08.10.2019 | Rusmiddelforskning

Beslaglagt hash i Danmark er blevet tre gange stærkere

Det hash, som politiet konfiskerer i dag er tre gange stærkere, end det hash, som blev beslaglagt i 2000. Det viser analyser fra tre danske retsmedicinske institutter.

08.10.2019 | Rusmiddelforskning

Hjælp til at implementere nationale retningslinjer for stofmisbrugsbehandling

Socialstyrelsen tilbyder gratis hjælp til at implementere de nationale retningslinjer for stofmisbrugsbehandling, bl.a. forløb med task force og kursus for nøglemedarbejdere.

07.05.2019 | Rusmiddelforskning

Gennemgang af erfaringer med stoftest viser et nuanceret billede

CRF har for Sundhedsstyrelsen udfærdiget rapporten ” Litteraturgennemgang af stoftest i nattelivet – metoder, services og effekter”. Konklusioner om stoftest er ikke entydige.

25.04.2019 | Rusmiddelforskning

Ph.d.-forsvar om køn, alkohol og flirt

Mie Birk Jensen præsenterer "Outline of the role of alcohol in young Danes' narratives of sexual pursuit and sex, with particular focus on the balance between conformity and subversion of gender identities and norms."