På Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning på rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner. Vores mål er at være med til at styrke og udvikle behandlingsindsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. Læs mere om Center for Rusmiddelforskning


Forskningsområder


Temasider


Meddelelser

13.01.2020 | Rusmiddelforskning

Flere unge drikker, mens andelen som bruger stoffer ligger stabilt

Fra 2014 til 2019 er andelen af unge, som drikker alkohol hver uge, steget markant fra 19,7 procent til 25,6 procent, mens andelen af 15-25-årige, som bruger illegale stoffer er stabilt.

08.10.2019 | Rusmiddelforskning

Beslaglagt hash i Danmark er blevet tre gange stærkere

Det hash, som politiet konfiskerer i dag er tre gange stærkere, end det hash, som blev beslaglagt i 2000. Det viser analyser fra tre danske retsmedicinske institutter.

08.10.2019 | Rusmiddelforskning

Hjælp til at implementere nationale retningslinjer for stofmisbrugsbehandling

Socialstyrelsen tilbyder gratis hjælp til at implementere de nationale retningslinjer for stofmisbrugsbehandling, bl.a. forløb med task force og kursus for nøglemedarbejdere.

07.05.2019 | Rusmiddelforskning

Gennemgang af erfaringer med stoftest viser et nuanceret billede

CRF har for Sundhedsstyrelsen udfærdiget rapporten ” Litteraturgennemgang af stoftest i nattelivet – metoder, services og effekter”. Konklusioner om stoftest er ikke entydige.