På Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning på rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner. Vores mål er at være med til at styrke og udvikle behandlingsindsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. Læs mere om Center for Rusmiddelforskning


Forskningsområder


Temasider


Meddelelser

16.03.2021 | Rusmiddelforskning

Udsatte unge får ofte overskredet deres grænser, når de sugardater

Socialt udsatte unge og unge, der ikke har en voksen, de er fortrolig med, udveksler i højere grad end andre unge sex og samvær med voksne og ældre personer.

08.03.2021 | Rusmiddelforskning

Især kvinder og ældre personer bruger cannabis som medicin

Danskerne bruger cannabis som medicin til både fysiske og psykiske lidelser og oplever generelt en god effekt og få bivirkninger, viser undersøgelse fra Center for Rusmiddelforskning.

23.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om rusmiddelbehandling med fokus på traumer

Adjunkt og psykolog Sidsel Karsberg fortæller, hvordan traumatiske oplevelser kan hænge sammen med problematisk brug af alkohol og stoffer, og hvordan traumesymptomer kan påvirke effekten af rusmiddelbehandling.

23.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om unge og alkohol i trafikken

Lektor og psykolog Maria Herold fortæller om unges forhold til at køre bil enten selv eller med venner, når de har drukket alkohol.