Internetbaseret kognitiv adfærdsterapi har gennem de seneste års forskning vist sig at være en effektiv behandling til børn og unge med angstlidelser. Men der vides imidlertid meget lidt om hvilke dele af behandlingen, der er virksomme. Særligt for internetbaseret terapi er, at det er nemmere at kvantificere og undersøge fællesfaktorer så som terapeutinvolvering. På internationalt plan har man fundet sammenlignelige effektstørrelser på tværs af studier, som har benyttet forskellige grader af terapeutinvolvering. Der er også studier som tyder på, at der findes en øvre grænse for, hvor meget terapeutinvolvering, der er nødvendig, og at for meget terapeutinvolvering kan blive overvældende.
Projektets formål er derfor at undersøge anvendeligheden og effekten af et internetbaseret behandlingsprogram samt at undersøge effekten af behandlingen, når den leveres med forskellige niveauer af terapeutinvolvering.
Sammen med Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark har CEBU udviklet et nyt internetbaseret behandlingsprogram baseret på kognitiv adfærdsterapi, CoolMinds, til unge mellem 12-17 år med angstlidelser. Vi har gennemført pilotafprøvningen og er nu i gang med et større randomiseret kontrolleret studie.
Du kan læse mere om CoolMinds-behandlingen her.