Cool Kids AST overbygningsmodul

Kurset henvender sig til psykologer, som er certificeret i Cool Kids programmet og andre faggrupper, der har deltaget i Cool Kids workshoppen og som ønsker at arbejde med angstbehandling til børn og unge med autisme.

Formål

Angst er en af de mest udbredte lidelser i barndommen, og specielt hos børn og unge på autismespektret ser man en forekomst af angst hos næsten halvdelen. Børn og unge med autisme har grundvanskeligheder, der kan gøre det vanskeligt at behandle angst med almindelige kognitive adfærdsterapeutiske metode, hvorfor behandlingsmetoder specifikt tilpasset disse vanskeligheder er blevet udviklet og har vist gode resultater i empiriske undersøgelser. Igennem kurset får kursisterne kendskab til, hvordan angst og autisme er forbundet, hvilke tilpasninger man har fundet hensigtsmæssige samt en grundig indføring i selve det manualiserede Cool Kids®/Chilled® AST behandlingsprogram.

Indhold

  • Angst og Autisme
  • Struktur, opbygning og forberedelse til sessioner
  • Tilpasninger og resultater
  • Indføring i Cool Kids®/Chilled® AST programmet

Kurset veksler mellem oplæg, gruppeopgaver og diskussion.

Efter overbygningsmodulet skal hver kursist bestå en online multiple choice test for at modtage endeligt kursusbevis. Såfremt man er certificeret i Cool Kids, vil erhvervelse af kursusbevis i overbygningsmodulet også fremgå af listen over alle certificerede Cool Kids behandlere på Macquarie Universitys hjemmeside.

Vi opfordrer til, at man modtager én eller flere supervisionstimer i forbindelse med sit første forløb. Klik her for information, priser og kontakt vedr. supervision. 

Underviser

Tina R. Kilburn. Autoriseret psykolog og ph.d. i sundhedsvidenskab, samt medforfatter og -udvikler af Cool Kids®/Chilled® AST programmet. Ansat som seniorforsker ved BUA, Aarhus Universitetshospital og har igennem en årrække arbejdet, som klinisk psykolog på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afsnit, Aarhus, med udredning og behandling af børn og unge.