Nyhed

Offentligheden/ Pressen

CEBU samarbejder med DR Ramasjang

Psykolog Silke Stjerneklar fra CEBU har samarbejdet med DR Ramasjang om udviklingen af tredje sæson af børneprogrammet ”Luk op Luk i”.

Programmet omhandler børns følelser og behandler temaer såsom ”Kedsomhed”, ”Fremtidsdrømme” og ”Frygt”. På DR’s hjemmeside skriver de om programmet, at børn ”skal lære om alle de forskellige følelser, de kan få i forskellige situationer, og snakke om, hvordan de føles, og hvad de kan gøre, hvis de pludselig mærker dem.”

Silke har som ekstern konsulent været med til at udvælge og kvalificere temaerne samt bidraget med psykologfaglige anbefalinger i forbindelse med redaktionens udfærdigelse af hvert afsnit.

I forbindelse med lanceringen af ”Luk op Luk i” (1. afsnit af i alt 8 blev vist i vinterferien, og der udkommer et nyt afsnit hver fredag) lanceres en række voksenkommunikationsvideoer på DR’s sociale medie-platforme, hvor Silke giver gode råd til, hvordan forældre kan tale med deres børn om de forskellige temaer (fx ”Hvordan kan du som forælder forholde dig til begrebet kedsomhed?”).

Du kan finde videoerne her.