Forskning viser, at børn og unge med socialfobi har ringest effekt af generisk angstbehandling sammenlignet med børn og unge med andre angstlidelser. Grundet socialfobiens konsekvenser for barnet eller den unge her-og-nu og på lang sigt, er der fokus på at lave behandling, der er mere effektiv for netop denne målgruppe.
På Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge (CEBU) har vi over en årrække gennemført en stor randomiseret kontrolleret undersøgelse med unge (12-17 år) med socialfobi. Her har vi sammenlignet effekten af at lave gruppeterapi med unge med socialfobi med hhv. den generiske Chilled manual og med en diagnosespecifik manual med behandlingselementer rettet specifikt mod de underliggende elementer, man ud fra teori (Clark og Wells, 1995) mener, vedligeholder socialfobi.
I dette webinar vil vi præsentere jer for forskningsresultaterne fra denne undersøgelse. Vi vil desuden dele vores kliniske erfaringer fra arbejdet med at lave kognitiv adfærdsterapeutisk gruppeterapi med netop denne målgruppe, og præsentere de diagnosespecifikke behandlingselementer, der blev inddraget i den ene behandlingsbetingelse.Til sidst besvares de spørgsmål som blev stillet, da webinaret blev afholdt. OBS! Det er ikke tilladt at optage, downloade eller på anden måde distribuere webinaret.
Mikael Thastum deltager i dette afsnit af "Spørg Lægen" på RADIO4, der handler om fobisk angst, og fortæller om børn med angst og behandlingsprogrammet Cool Kids.
Sendt d. 26. november 2022, RADIO4.
I dette webinar vil vi præsentere jer for forskningsresultaterne fra en stor randomiseret kontrolleret undersøgelse med unge (12-17 år) med socialfobi, som Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge (CEBU) har gennemført over en årrække. Vi vil desuden dele vores kliniske erfaringer fra arbejdet med at lave kognitiv adfærdsterapeutisk gruppeterapi med netop denne målgruppe, og præsentere de diagnosespecifikke behandlingselementer, der blev inddraget i den ene behandlingsbetingelse. Til sidst besvares de spørgsmål som blev stillet, da webinaret blev afholdt. OBS! Det er ikke tilladt at optage, downloade eller på anden måde distribuere webinaret.
Hvorfor vil mit barn ikke i skole? Hvor kan vi få hjælp? Hvad er skolevægring? Det er nogle af de spørgsmål Mikael Thastum, professor og forsker på psykologisk institut ved Aarhus Universitet, vil give dig svar på i dette webinar. Her bliver du klogere på, hvilke konsekvenser det har, hvilke tidlige advarselstegn, du kan holde øje med og hvilke former for hjælp, der findes. Udover det får du konkrete råd til, hvordan du taler med dit barn eller den unge om skolevægring, og hvordan I arbejder sammen om at hjælpe barnet tilbage i skole. Webinaret er blevet til med støtte fra Trygfonden.
Præsentationen gennemgår de tilpasninger og ændringer Cool Kids/Chilled har gennemgået fra version 1 til version 2 og fordelene ved at skifte til den nye version. OBS! Det er ikke tilladt at optage, downloade eller på anden måde distribuere webinaret om Cool Kids version 2 manualer.
Mikael Thastum deltager i dette afsnit af "Spørg Lægen" på RADIO4, der handler om fobisk angst, og fortæller om børn med angst og behandlingsprogrammet Cool Kids.
Sendt d. 26. november 2022, RADIO4.
Mikael Thastum var i Hjernekassen på P1 og bl.a. fortælle om, hvordan man taler med børn om Corona smitte, 24. marts 2020.
Sendt 24. marts 2020, P1.
Mikael Thastum er gæst i denne podcast hos Svend Brinkmann der i dette afsnit undersøger om man kan lære noget af at være angst.
Sendt d. 6 november 2019, P1.
CEBU medvirker i Angstens Ansigter - ny podcastserie om behandling af angst hos børn.
Hvorfor bliver flere børn diagnosticeret med angst, og hvordan hjælper vi børnene ud af angsten? Det undersøger journalist Niels Svanborg i podcasten Angstens Ansigter gennem en række interviews med eksperter og forældre. Lyt til Angstens Ansigter her på siden, i Spotify eller podcast-apps på Android eller Apple.
Sendt d. 9 oktober og 16 november 2019.