Podcasts og webinarer

Her på siden kan du lytte til podcasts og se webinarer, hvor ansatte fra CEBU deltager og fortæller om alt fra Cool Kids til skolevægring, og om den nyeste forskning og behandling af angst hos børn og unge. 

Nyeste webinar

Bedre psykiatri: Når dit barn ikke vil i skole

Hvorfor vil mit barn ikke i skole? Hvor kan vi få hjælp? Hvad er skolevægring?

Det er nogle af de spørgsmål Mikael Thastum, professor og forsker på psykologisk institut ved Aarhus Universitet, vil give dig svar på i dette webinar.
Her bliver du klogere på, hvilke konsekvenser det har, hvilke tidlige advarselstegn, du kan holde øje med og hvilke former for hjælp, der findes. Udover det får du konkrete råd til, hvordan du taler med dit barn eller den unge om skolevægring, og hvordan I arbejder sammen om at hjælpe barnet tilbage i skole.

Webinaret er blevet til med støtte fra Trygfonden.
Få mere viden og gode råd på hjemmesiden bedrepsykiatri.dk

Obs: Når vi bruger udtrykket "vil" frem for for eksempel "kan", så er det fordi vi tager udgangspunkt i barnet, som ikke altid finder det nemt at sætte ord på sine følelser omkring skolefravær.

Nyeste podcast

Spørg Lægen på RADIO4: Fobier + Cool Kids

Mikael Thastum deltager i dette afsnit af "Spørg Lægen" på RADIO4, der handler om fobisk angst, og fortæller om børn med angst og behandlingsprogrammet Cool Kids.

Sendt d. 26. november 2022, RADIO4.

Alle webinarer

2023

Når dit barn ikke vil i skole - Bedre psykiatri

Hvorfor vil mit barn ikke i skole? Hvor kan vi få hjælp? Hvad er skolevægring? Det er nogle af de spørgsmål Mikael Thastum, professor og forsker på psykologisk institut ved Aarhus Universitet, vil give dig svar på i dette webinar. Her bliver du klogere på, hvilke konsekvenser det har, hvilke tidlige advarselstegn, du kan holde øje med og hvilke former for hjælp, der findes. Udover det får du konkrete råd til, hvordan du taler med dit barn eller den unge om skolevægring, og hvordan I arbejder sammen om at hjælpe barnet tilbage i skole. Webinaret er blevet til med støtte fra Trygfonden.

Cool Kids version 2

Præsentationen gennemgår de tilpasninger og ændringer Cool Kids/Chilled har gennemgået fra version 1 til version 2 og fordelene ved at skifte til den nye version. OBS! Det er ikke tilladt at optage, downloade eller på anden måde distribuere webinaret om Cool Kids version 2 manualer. 

Del 1

Del 2

Alle podcasts

2022

RADIO4 - Spørg lægen

Mikael Thastum deltager i dette afsnit af "Spørg Lægen" på RADIO4, der handler om fobisk angst, og fortæller om børn med angst og behandlingsprogrammet Cool Kids. 

Sendt d. 26. november 2022, RADIO4.

2020

Hjernekassen på P1

Mikael Thastum var i Hjernekassen på P1 og bl.a. fortælle om, hvordan man taler med børn om Corona smitte, 24. marts 2020. 

 

Sendt 24. marts 2020, P1.

2019

Brinkmanns briks

Mikael Thastum er gæst i denne podcast hos Svend Brinkmann der i dette afsnit undersøger om man kan lære noget af at være angst. 

Sendt d. 6 november 2019, P1.

Angstens ansigter

CEBU medvirker i Angstens Ansigter - ny podcastserie om behandling af angst hos børn.

Hvorfor bliver flere børn diagnosticeret med angst, og hvordan hjælper vi børnene ud af angsten?  Det undersøger journalist Niels Svanborg i podcasten Angstens Ansigter gennem en række interviews med eksperter og forældre. Lyt til Angstens Ansigter her på siden, i Spotify eller podcast-apps på Android eller Apple.

  • Hør Iben Scheel Dalbach fortælle om angstbehandling og Cool Kids programmet her
  • Hør Mikael Thastum fortælle om bekymrende skolefravær og Back2School programmet her

Sendt d. 9 oktober og  16 november 2019.