Center for Rusmiddelforskning udfører vi samfundsvidenskabelig forskning inden for rusmiddelfeltet. Vi gennemfører forskningsprojekter, underviser, formidler viden om forbrug og misbrug af alkohol og stoffer og samarbejder med internationale forskningsinstitutioner.  Vores mål er med afsæt i forskning at være med til at styrke og udvikle professionelle behandlings-indsatser på stof- og alkoholområdet, kvalificere politiske beslutninger, forebygge rusmiddelproblemer og informere bredt om danskernes adfærd i forhold til rusmidler. 


Forskningsområder


Nyheder

02.07.2018 | Rusmiddelforskning

Guest lecture on how adolescents respond to addiction treatment

Professor Sarah Feldstein Ewing is visiting CRF and gives a lecture which tries to connect addiction treatment for adolescents and developmental neuroscience.

15.06.2018 | Rusmiddelforskning

Udbredelsen af syntetiske cannabinoider i Danmark er begrænset

I Danmark er salg, køb og brug af syntetiske cannabinoider ikke udbredt, og der er ikke indberettet om skader i forbindelse med indtag som forgiftninger og dødsfald.

24.05.2018 | Rusmiddelforskning

Besværlige patienter udelukkes fra psykiatrisk behandling

Mænd bliver ofte afvist i akutpsykiatrien, fordi læger og sygeplejersker fortolker deres problemer som fx alkoholmisbrug frem for depression. Det kan øge risikoen for selvmord.

02.03.2018 | Rusmiddelforskning

Forskning viser både fordele og ulemper ved at tilbyde test af stoffer

EMCDDA (European Monitoring Centre of Drugs and Drug Addiction) har lavet en oversigt i 2017, som samler den nuværende viden om testning af stoffer i nattelivet