Netværket NIVID

Netværk for Integrativ Vitaliseringspsykologi, Intervention og Dannelse (NIVID) består af en gruppe forskere, undervisere og professionspraktikere, der arbejder med integrativ perspektivisme, vitaliseringspsykologi og begrebet om kvalificeret selvbestemmelse som afsæt for praksisudvikling. Netværket er et forum, hvor vi med vores øvrige viden og erfaringer stimulerer hinandens arbejde med at tilpasse, anvende og udvikle det fælles teoretiske grundlag i forskellige praktiske kontekster.

Medlemskabet af netværket er betinget af, at man selv er aktør i Vitaliseringspsykologiske projekter. For ydereligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte Mette Marie Hansen

  

Medlemmer i netværket har bidraget med kapitler til bogen: Psykologisk ilt i pædagogisk og organisatorisk arbejde

'Psykologisk ilt i pædagogisk og organisatorisk arbejde' handler om at bygge bro mellem teori og praksis. Bogen tager afsæt i den integrative selvpsykologi, der beskæftiger sig med menneskers grundmotivation, kvalificerede selvbestemmelse og behov for psykologisk ilt i dannelsen af en meningsfuld tilværelse.  Der er tale om en grundlagsteori, som er åben for den form for videreudvikling, der er nødvendig, hvis den skal blive et værktøj, som praktikeren meningsfuldt kan tage ejerskab over og forene med sine erfaringer og sin professionalitet – i netop den særlige sammenhæng, som praktikeren arbejder i.

Bogen er skrevet af deltagere i Netværket for Integrativ Vitaliseringspædagogik, Intervention og Dannelse. Den giver en fyldig introduktion til den teoretiske tænkning og de teoretiske modeller i den integrative selvpsykologi og viser dernæst i 12 kapitler, hvordan teorien på forskellige måder kan omsættes i udvikling af praksis – inden for psykologi, pædagogik, undervisning, integration, socialpsykiatri, livssamtale, skoleudvikling og ledelse.