Meddelelser

22.03.2019 | Rusmiddelforskning

Behandlingsportalen - evidensbaseret rusmiddelbehandling

På Behandlingsportalen finder du UngMap og TEM-skemaer og vejledninger og videoer, der viser, hvordan du gennemfører samtaler ifølge behandlingsmetoden MOVE.

09.01.2019 | Rusmiddelforskning

Informationsmøder om MOVE – stofbehandling for unge

Socialstyrelsen holder informationsmøder om den evidensbaserede behandlingmetode MOVE for unge med stofmisbrug 5. og 7. februar 2019.

09.01.2019 | Rusmiddelforskning

CRF deltager i stort forskningsprojekt om sugardating blandt udsatte unge

Brug af alkohol og stoffer, afhængighed, seksuel orientering og marginalisering er nogle af de forhold, vi undersøger i forskningsprojekt om sugardating blandt unge.

09.11.2018 | Rusmiddelforskning

Ph.d.- forsvar om socialt arbejde for socialt marginaliserede borgere

Ph.d.-studerende Louise Christensen præsenterer ”Critical engagements with social scientific research on social marginality and social work with socially marginal people.”

08.10.2018 | Rusmiddelforskning

Beboere og stofbrugere fungerer sammen på Vesterbro

En målrettet indsats for at hjælpe stofbrugere og nedbringe generne fra stofmiljøet på Vesterbro i København har gjort området mere sikkert for både stofbrugere og beboere.

Photo: wendymccormick.com

14.09.2018 | Rusmiddelforskning

Ph.d.-projekt undersøger, hvordan danskerne bruger cannabis medicinsk

Et ph.d.-projekt ved Center for Rusmiddelforskning skal som det første i Danmark give et overblik over, hvordan og hvorfor danskerne bruger cannabis som medicin.

02.07.2018 | Rusmiddelforskning

Gæsteforelæsning om teenageres hjerner og afhængighedsbehandling

Professor Sarah Feldstein Ewing besøgte for nylig CRF og fortalte om sit arbejde med at bygge bro mellem neurovidenskab og behandling af unge med misbrug af alkohol eller stoffer.

15.06.2018 | Rusmiddelforskning

Udbredelsen af syntetiske cannabinoider i Danmark er begrænset

I Danmark er salg, køb og brug af syntetiske cannabinoider ikke udbredt, og der er ikke indberettet om skader i forbindelse med indtag som forgiftninger og dødsfald.

24.05.2018 | Rusmiddelforskning

Besværlige patienter udelukkes fra psykiatrisk behandling

Mænd bliver ofte afvist i akutpsykiatrien, fordi læger og sygeplejersker fortolker deres problemer som fx alkoholmisbrug frem for depression. Det kan øge risikoen for selvmord.

02.03.2018 | Rusmiddelforskning

Forskning viser både fordele og ulemper ved at tilbyde test af stoffer

EMCDDA (European Monitoring Centre of Drugs and Drug Addiction) har lavet en oversigt i 2017, som samler den nuværende viden om testning af stoffer i nattelivet

Viser resultater 11 til 20 ud af 40

Forrige 1 2 3 4 Næste