Nyhed

Webinar: Behandling af mennesker med antisocial personlighedsforstyrrelse og rusmiddelproblemer

Hør om baggrunden for samtaleforløbet Ro På, og hvordan du bruger det. Ro På er et effektivt og forskningsbaseret redskab til at behandle mennesker med antisocial personlighedsforstyrrelse og rusmiddelproblemer

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 12. april 2023,  kl. 14:00 - 14:30

Sted

Online via Zoom

Arrangør

Center for Rusmiddelforskning

Pris

Gratis DKK
Sort-hvidt billede af mands ansigt i silhouet, der råber

Mennesker, som både har antisocial personlighedsforstyrrelse og et stort forbrug af alkohol og stoffer, kan være svære at hjælpe. De handler ofte impulsivt og uansvarligt og kommer i konflikt med andre mennesker og samfundets generelle normer. Men de kan hjælpes.

Forskere på Center for Rusmiddelforskning har udviklet arbejdsbogen og samtaleforløbet Ro På, som viser, hvordan du gennem meget strukturerede samtaler kan hjælpe menneske med antisocial personlighedsforstyrrelse og rusmiddelproblemer.

Flere undersøgelser har vist Ro På effektiv

Morten Hesse og Birgitte Thylstrup, der begge er psykologer og lektorer har gennem flere år undersøgt effekten af Ro På. I forhold til anden rusmiddelbehandling virker Ro På bedre til at nedbringe kriminalitet, nedsætte forbruget af alkohol og stoffer, undgå konflikter med venner, familie og omverdenen og generelt trives bedre .

Ro På kan bruges af alle

Ro På kan bruges af alle, der arbejder med mennesker med rusmiddelproblemer og psykiske lidelser – på væresteder, botilbud, i rusmiddelbehandling, fængsler, psykiatrien m.m. Man behøver ikke at være en erfaren terapeut for at kunne bruge Ro På og hjælpe en person med at få ro på hverdagen og rusmiddelbruget.

Lær om Ro På og hvordan du bruger det

I to webinarer i april 2023 kan du høre, hvordan Ro På er udviklet og undersøgt, og hvordan det virker. Vi forklarer også, hvordan du straks kan begynde at bruge Ro På i dit arbejde med mennesker med rusmiddelproblemer.

I første webinar onsdag 12.april kl. 14-14.30 fortæller psykolog og lektor Morten Hesse om baggrunden for Ro På og, hvordan det har vist sig effektivt. 

Webinaret er afholdt. Du kan se præsentationen her

Andet webinar er onsdag 19.april kl. 14-14.45. Her fortæller psykolog og lektor Birgitte Thylstrup og rusmiddelbehandler Janni Stockfleth om, hvordan Ro På bruges i praksis.
Læs mere om webinaret 'hvordan du bruger Ro På' og find tilmelding