I OMHU-projektet undersøger vi forskellige faggruppers opfattelser af hukommelsen. Der kan være mange forskellige holdninger til, hvordan hukommelsen fungerer, og vi vil med dette projekt forsøge at kortlægge forskellige faggruppers opfattelser. Lignende undersøgelser er blevet udført i andre lande, men tilsvarende systematiske undersøgelser er ikke blevet foretaget i Danmark. Første del af undersøgelsen fokuserer på børns hukommelse, mens anden del adresserer hukommelsen mere generelt. Endeligt er vi også interesserede i at undersøge, hvordan egne erindringer opleves.
Samtaler med sårbare grupper såsom børn, der er ofre for overgreb, er i høj grad afhængige af samtalepartnerens opfattelser og forventninger til barnets forudsætninger. Viden om hukommelsen bruges i mange forskellige erhverv, og med denne undersøgelse ønsker vi at kortlægge forskellige faggruppers viden og holdninger til hukommelsen. Vi er klar over, at der er forskellige holdninger til de spørgsmål eller antagelser om hukommelsen, som vi spørger til. Vores formål er at undersøge, i hvor høj grad de forskellige faggruppers antagelser harmonerer med hinanden, samt om vi som forskere har en særlig formidlingsopgave ift. bestemte dele af hukommelsesforskningen. Vi ønsker at ende med knap 50 deltagere i hver faggruppe baseret på lignende studier. Resultaterne fra vores spørgeskema vil give os en unik mulighed for at formidle til de berørte faggrupper præcist, hvor deres viden står stærkt, og hvor vi kan tilbyde ny opdateret viden.
I forlængelse af dette projekt vil vi udbyde en formidlingsdag den 12. september 2024. Da deltagelsen i vores undersøgelse var anonym, vender vi nu tilbage til samtlige inviterede faggrupper, dvs. også jer der ikke deltog i undersøgelsen. Vi ønsker at følge op på projektet med en afsluttende formidlingsdag, hvor vi vil dele nogle af projektets resultater med jer.
I inviteres derfor til at deltage i vores formidlingsdag, hvor I vil få kendskab til nogle af resultaterne fra OMHU-projektet, og hvor fokus især vil være på, hvordan små børns hukommelse fungerer, og hvilke antagelser forskellige faggrupper har derom. Bemærk venligst, at deltagelse ikke er afhængig af, om man deltog i spørgeskemaundersøgelsen. Deltagelse er desuden gratis.
Formidlingsdagen finder sted i Aarhus på AIAS (find vej: https://lnkd.in/dkMjYFhX), torsdag den 12. september 2024 kl. 16-18. Efterfølgende vil der blive serveret en sandwich, og der vil være mulighed for at tale sammen med de øvrige deltagere. Hele arrangementet er slut kl. 19.
BEMÆRK, at det er først til mølle. Sidste frist for tilmelding er den 15. august 2024. Der vil om nødvendigt blive oprettet en venteliste. Personer tilhørende de nævnte faggrupper vil have førsteprioritet.
For at deltage bedes du sende en mail til Trine Sonne (trines@psy.au.dk) med følgende oplysninger:
Ved tilmelding accepterer du samtidig, at vi må kontakte dig med information i forbindelse med arrangementet.
Kl. 16.00-16.05: Velkomst
Kl. 16.05-16.50: Præsentation af udvalgte resultater fra undersøgelsen med fokus på børn som vidner
Kl. 16.50-17.10: Pause m. kaffe
Kl. 17.10-17.45: Kort indføring i viden om hukommelsen og emner fra vidnepsykologien
Kl. 17.45-18.00: Afrunding og spørgsmål
Kl. 18.00-19.00: Sandwich og networking
Dette materiale er støttet økonomisk af Offerfonden. Materialets udførsel, indhold og resultater er alene forfatternes ansvar. De vurderinger og synspunkter, der fremgår af materialet, er forfatterens egne og deles ikke nødvendigvis af Rådet for Offerfonden.