Efteruddannelse: Integrative Behavioral Couple Therapy


Denne efteruddannelse kan styrke dit arbejde med par, uanset om du er psykolog, familieterapeut eller uddannet fagperson på et tilstødende felt. Du vil lære veletablerede teknikker til udredning og effektive interventionsmetoder, som er dokumenteret virksomme for par. Du vil blive en del af de 10.000+ professionelle parterapeuter, som er trænet i Integrative Behavioral Couple Therapy.

Hvad er IBCT?

IBCT er en relativt ny evidens-baseret tilgang til parterapi, som har sine rødder i adfærdsterapien, men som har integreret begrebet om emotionel accept som et mål for terapien. Inden for den kognitive-adfærdsterapeutiske tradition er IBCT klassificeret som en ”tredje-bølge” retning.

Hvem står for denne efteruddannelse?

Lektor Tea Trillingsgaard fra Aarhus Universitet er vært for denne efteruddannelse, som ledes af Professor Andrew Christensen (udvikler af IBCT) fra UCLA. Et stærkt hold af IBCT trænere og konsulenter vil forestå undervisningen. Efteruddannelsen består af fem online undervisningsgange over Zoom, der hver varer 4 timer. Alle undervisningsgang begynder kl 17 dansk tid (GMT +2), så det er muligt at deltage uanset om du bor i Europa eller USA.

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen leveres på engelsk og virtuelt over Zoom, og for at alle får mest muligt ud af kurset, er forløbet sammensat af oplæg, videodemonstrationer af IBCT, øvelser med rollespil og sessioner med spørgsmål, svar og diskussion. Der bliver pause på faste tidspunkter. Det er muligt at tilmelde sig en kursus-variant, hvor der er tilknyttet konsulent (dansk eller engelsk) til din øvelsesgruppe. Du kan læse mere om de praktiske informationer om efteruddannelsen her. 

Er efteruddannelsen godkendt?

Alle deltagere med mindst 90 % deltagelse vil modtage et kursusbevis. Hvis du kombinerer 20 timers zoom kursus (med konsulent) med en 10-timers opfølgende workshop med fysisk fremmøde i Aarhus, så er pakken forhåndsgodkendt med op til 30 timer på specialistuddannelsen for danske psykologer se mere her. For dansk-talende deltagere er der derudover mulighed for at tilkøbe forskellige opfølgninger til efteruddannelsen (ENG: add-ons), som også kan godkendes til diverse efteruddannelser, se her.

Hvad koster efteruddannelsen?

OBS: Efteruddannelsen er desværre aflyst i 2024, og tilmelding er derfor ikke mulig i øjeblikket.

  • Full training ticket: Deltagelse i 20-timers efteruddannelse med konsulent (begrænset antal pladser: 20 danske og 20 engelske): DKK 6.900 (rabat-pris ved tilmelding før 10.11.23 DKK 6000)
  • Didactics-ticket: Deltagelse i 10 timers kursus uden konsulent (antal pladser: 40): DKK 3.500 (rabat-pris ved tilmelding før 10.11.23 DKK 3000)
  • Students’ didactics-ticket: Deltagelse med studiekort i 10-timers uddannelse, kun med didaktiske oplæg og demonstrationer (antal pladser: 10): DKK 1750 (rabat-pris ved tilmelding før 10.11.23, DKK 1500)

IBCT-konsulent og vært

Tea Trillingsgaard 

Ph.d., Lektor
Aarhus BSS

Udvikler af IBCT og uddannelsesleder

Andrew Christensen

Professor

UCLA