Nyhed

Webinar om bedre hjælp til udsatte stofbrugere

Lektor og sociolog Esben Houborg fortæller om socialt udsatte stofbrugeres hverdagsliv i København og mulighederne for at gøre deres hverdag mere sikker og mindre sundhedsskadelig.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 9. marts 2022,  kl. 14:00 - 14:30

Sted

Online

Arrangør

Center for Rusmiddelforskning

Pris

Gratis DKK
Lektor v Center for Rusmiddelforskning Esben Houborg

Esben Houborg deler resultater fra en undersøgelse blandt stofbrugere og socialarbejdere i Nordvestkvarteret, på Amager og Vesterbro i København. Fra risikomiljø til mestringsmiljø kan vi også kalde undersøgelsen. Formålet er nemlig at undersøge de muligheder og begrænsninger, der findes i stofbrugernes hverdagsmiljøer, for at de kan få et sikrere og mindre sundhedsskadeligt liv. 
I webinaret fortæller Esben Houborg om nogle af de forskellige aspekter ved stofbrugernes hverdagsliv og de muligheder og begrænsninger, de oplever med hensyn til at klare hverdagen. Han vil blandt andet komme ind på den ensomhed, som en del stofbrugere oplever, og hvordan familie, venner og socialarbejdere kan være en støtte i hverdagen. 

Esben Houborg holder oplæg i 15 min., hvorefter deltagerne kan stille spørgsmål.

Webinaret er afholdt. Du kan se webinaret på video her

Her kan du downloade slides fra webinaret

Undersøgelsen består af en spørgeskemaundersøgelse, feltobservationer på gaden og kvalitative interview med socialarbejdere og mennesker, som er afhængige af fx heroin, crack og kokain.
Den er lavet i samarbejde med Københavns Professionshøjskole og Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser.