Nyhed

Webinar om at ’strikke hjælp sammen’ til mennesker, der både har problemer med stofbrug, psykiske lidelser og beskæftigelse

Lektor og antropolog Bagga Bjerge fortæller om udfordringer og praktiske løsninger, når mennesker har komplekse problemer og skal have hjælp fra flere steder og sektorer, som rusmiddelcenter, jobcenter, psykiatri, socialforvaltning og frivillige organisationer.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 16. marts 2022,  kl. 14:00 - 14:30

Sted

Online

Arrangør

Center for Rusmiddelforskning

Pris

Gratis DKK
Lektor v Center for Rusmiddelforskning Bagga Bjerge

”Det handler om at gå den der ekstra mil.” Sådan udtrykte en rusmiddelbehandler, hvordan det bedst lykkes at hjælpe mennesker med komplekse problemer i en undersøgelse, som Center for Rusmiddelforskning gennemførte i tre store kommuner for et par år siden. 
Antropolog og lektor Bagga Bjerge var leder for projektet, og i dette webinar opridser hun udfordringerne i et system, hvor fx behandling af problematisk rusmiddelbrug og psykiske lidelser er opdelt. Men hun giver også eksempler på, hvordan medarbejdere i forskellige sektorer formår at samarbejde, bøje reglerne lidt og dermed hjælpe mennesker, der både har brug for rusmiddelbehandling, psykiatrisk behandling og en indsats for at komme i beskæftigelse.

Bagga Bjerge holder oplæg i 15 min., hvorefter deltagerne kan stille spørgsmål.

Webinaret er afholdt. Se webinaret på video her

Her kan du downloade slides fra webinaret