Nyhed

CRF deltager i stort forskningsprojekt om sugardating blandt udsatte unge

Brug af alkohol og stoffer, afhængighed, seksuel orientering og marginalisering er nogle af de forhold, vi undersøger i forskningsprojekt om sugardating blandt unge.

Hvorfor begynder udsatte unge at sugardate? Hvilke former for marginalisering oplever de? Hvordan er deres forbrug af alkohol og stoffer og har det forbindelse til deres sugardatingaktiviteter? Er de unge afhængige af fx stoffer, materielle gode som dyre tasker og sko eller opmærksomhed?
Disse aspekter er nogle af dem, som antropolog og ph.d. Jeanett Bjønness fra Center for Rusmiddelforskning skal undersøge sammen med antropolog og ph.d. Christian Groes fra RUC og Reden Ung i et tre-årigt forskningsprojekt om sugardating blandt udsatte unge. Projekleder er Christian Groes, og Veluxfonden støtter projektet med 4,9 mio. kroner.

Unge sugardatere i byen og på landet

Undersøgelsen bliver udført via spørgeskemaundersøgelse, interview og feltarbejde blandt unge sugardatere i både by- og landområder. Forskere og praktikere vil også kigge på de unges etnicitet, alder og social klasse og, hvad disse og ovennævnte forhold betyder for, at de unge begynder at date mænd, der betaler for deres samvær og sex med penge, gaver, rejser, stoffer eller andet.

Rusmidler ofte en del af sugardating

De unges forhold til rusmidler undersøges fra flere aspekter. En del af de udsatte unge, som indgår i sugardating, har et forbrug eller overforbrug af rusmidler og nogle er afhængige. De unges forbrug eller afhængighed af alkohol og stoffer kan også være grunden til, at de tilbyder seksuelle ydelser for at skaffe penge til rusmidler. Derudover udspiller noget sugardating sig i en del af nattelivet, hvor folk bruger stoffer og alkohol.

Ud over CRF, RUC og Reden Ung deltager VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Københavns Kommune, Ballerup Kommune, De Unges Hus, LGBT+ Danmark, Headspace og Ungdommens Røde Kors.

Læs Veluxfondens beskrivelse af sugardatingprojektet