Nyheder

First European Grief Conference

I september 2022 i København blev den første europæiske konference om sorg afholdt. Konferencen blev afholdt af Det Nationale Sorgcenter i samarbejde med Bereavement Network Europe (BNE), Aarhus Universitet og Irish Hospice Foundation. Dette var den første i en række af sorgkonferencer. Den næste, Second European Grief Conference vil blive holdt i Irland i 2024.

Formålet var at dele viden om sorg, samt fremme sorgpleje i Europa ved at inspirere til samarbejde.

Lektor og leder af Enhed for sorgforskning, Maja O´connor, var en del af planlægningskomiteen for konferencen, hvor hun også holdt foredrag om SorgSkalastudiet.

Fra Enhed for sorgforskning deltog også Lene Larsen med oplæg om ”Sådan oplever jeg sorgen: En undersøgelse af sorgprocesser” og Katrine B Komischke-Konnerup, som holdt oplæg om ”Livet med sorgen”. Find alle enhedens projekter her.

En tidligere deltager fra TAB Studiet, Per Lykke Jacobsen, deltog med oplæsning af egne digte. Digtene er en poetisk fortælling om at miste, om sorg, glæde og kærlighed og om at stå magtesløs over for døden. Du kan læse digtene her. Med på konferencen var også værket SORG, der er skabt af kunstneren Britt Boesen på baggrund af efterladtes beretninger. Se dem her.

Du kan også læse mere om konferencen på den officielle hjemmeside https://www.egc2022.dk/

Forskningens Døgn d. 28/4 2022

Enhed for Sorgforskning deltog i Forskningens Døgn torsdag d. 28. april 2022. 

Her fortalte vi om sorg og vores forskningsprojekter på enheden. Vi fik en masse spændende snakke med de besøgende, hvor vi blandt andet spurgte publikum om, hvad sorg er for dem. 

Dette ledte til et mindmap over, hvad sorg kan indebære (se nedenstående billede). Tak til de besøgende for deres bidrag.  

Læs mere om forskningens døgn og vores stand-aktivitet: Forskningens Døgn på AU: Tung forskning serveret i mundrette bidder

Interesseret i at deltage i forskningsprojekter?

Ønsker du at læse mere om de forskellige psykologiske forskningsprojekter, der leder efter deltagere på AU, kan du via dette link gå ind på Facebooksiden: 
https://www.facebook.com/groups/1044774876385128/ eller søg på Facebook-gruppen "Forsøgsperson - Aarhus Universitet".