‘Psyke & Logos’ mest læste videnskabelige tidsskrift i 2020

Med en kvart million visninger blev ’Psyke & Logos’ det mest læste på tidsskrift.dk i 2020. Det vidner om et stort behov for dansksproget psykologiforskning, vurderer redaktør og institutleder Jan Tønnesvang.

Jan Tønnesvang. Foto: AU Foto

236.801. Nøjagtig så mange downloads og visninger havde det dansksprogede videnskabelige tidsskrift ’Psyke & Logos’ i det forgangne år. Dermed tog det pladsen som det mest læste tidsskrift på Det Kongelige Biblioteks server tidsskrift.dk.

”Det høje læsertal er en stor og velkommen succes ikke bare for tidsskriftet, men i virkeligheden for dansk psykologisk forskning og de psykologiske fagmiljøer,” siger Jan Tønnesvang, der er en af redaktørerne på ’Psyke & Logos’ og institutleder på Psykologisk Institut ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

I alt figurerer 166 danske tidsskrifter på tidsskrift.dk. En række af dem er skrevet på engelsk og retter sig som sådan mod et bredere publikum.

”Når vi har en kvart million læsere på et sprog, som kun seks millioner taler, så vidner det jo om, at der er en betydelig efterspørgsel ude i det danske fagmiljø,” siger Jan Tønnesvang.

”Det glæder mig meget at se, at den viden, vi producerer på dansk, rent faktisk bliver brugt i et så bemærkelsesværdigt omfang. Stor cadeau til de forskerkollegaer, som bruger tid og energi på også at udgive forskning på dansk. Der er stor vægt på international publicering i dag, men de nye tal viser jo, at den dansksprogede psykologiforskning har en funktion og bliver værdsat,” siger redaktøren, der selv er professor og leder af Psykologisk Institut på Aarhus Universitet.

Om 'Psyke & Logos'
’Psyke & Logos’ er udkommet med to årlige temanumre siden 1980 og gik digitalt på tidsskrift.dk i 2013. Ved den digitale opstart havde tidsskriftet omkring 24.000 downloads og visninger. Det tal er gradvist steget fra år til år og er altså i dag næsten tidoblet.

’Psyke & Logos’ udgives af Dansk Psykologisk Forlag. Redaktionsarbejdet forestås i samarbejde mellem forskere fra de psykologiske fagmiljøer på Aalborg Universitet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

Redaktionen består af:
- Anne Maj Nielsen og Charlotte Mathiassen, DPU
- Simo Køppe, KU - Charlotte Glintborg og Tia Hansen, AAU
- Jonas Højgaard Frydenlund, Klaus B. Bærentsen og Jan Tønnesvang, AU.