Nyheder

Nyt forskningscenter på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences sætter fokus på skolefravær og på, hvordan man reducerer det.

06.12.2012 | Aarhus BSS, Forskningsnyhed

Aarhus Universitet vil forebygge skolefravær

Nyt forskningscenter på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences vil sætte fokus på skolefravær og hvordan man reducerer det. Med en stor bevilling fra Trygfonden er det et af de projekter, som skal undersøge, hvilke indsatser der virker i forhold til at forbedre børn og unges opvækstvilkår.

Et nyt mentor-uddannelsesprogram sigter mod at uddanne mentorer, der arbejder med indsatser i forhold til radikaliseringstruede unge. Foto: Colourbox

02.11.2012 | Forskningsnyhed

Nyuddannede mentorer går ind i kampen mod radikalisering og terror

Nye mentorer, der skal hjælpe unge bort fra radikalisering, er netop blevet færdiguddannet.

Undersøgelse påviser, at moderne psykoanalytisk terapi har en god effekt på patienter med svære personlighedsforstyrrelser. Foto: Colourbox

19.10.2012 | Forskningsnyhed, Sundhed og sygdom

Effektiv behandlingsform hjælper danskere med personlighedsforstyrrelser

Undersøgelse fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences og Klinik for personlighedsforstyrrelser ved Aarhus Universitetshospital påviser, at moderne psykoanalytisk terapi har en god effekt på patienter med svære personlighedsforstyrrelser. Behandlingen gør det muligt for nogle af patienterne at påbegynde arbejde eller uddannelse.

Professor David C. Rubin, Duke University. Foto: AU Foto.

18.09.2012 | Priser

Æresdoktor: David C. Rubin

Ved årsfesten i 2012 blev professor David C. Rubin, Duke University (business and social sciences) udnævnt til æresdoktor.

09.08.2012 | Forskningsnyhed

Selvbiografisk hukommelse i et nuanceret perspektiv

Konference om selvbiografisk hukommelse på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences samler historisk uenige forskere.

Det er typisk ikke krigens oplevelser, der udløser symptomer på post traumatisk stress syndrom (PTSD), forklarer Dorthe Berntsen. Foto: Julia Rolsted Stacey, AU Kommunikation, BSS.

06.08.2012 | Forskningsnyhed

Krig er ikke nødvendigvis udslagsgivende for post traumatisk stress syndrom

Ny forskning fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences viser overraskende, at størstedelen af soldater, der får symptomer på post traumatisk stress syndrom havde det dårligt mentalt allerede inden udsendelse.

21.06.2012 | Medarbejdere

Akademias brølende primater

Læs interviewet med institutleder Henrik Høgh-Olesen i Magisterbladet (fra s. 20), hvor han fortæller om alfahanner i universitetsverdenen.

På formidlingsdagen blev der fremlagt en række nye forskningsresultater - blandt andet inden for behandling.

12.06.2012 | Videnudveksling, Forskningsnyhed, Konference

Stor opbakning til formidlingsdag om rusmidler

Der var godt 300 tilmeldte til årets formidlingsdag, da forskere fra Center for Rusmiddelforskning ved Psykologisk Institut præsenterede deres seneste forskningsresultater.

CON AMORE ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences danner rammerne om en stor international konference om selvbiografisk hukommelse. Foto: Colourbox.

10.06.2012 | Arrangement, Videnudveksling

Stor international konference om selvbiografisk hukommelse

Nogle af verdens førende forskere i selvbiografisk hukommelse besøger Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. Forskerne skal dele viden og resultater inden for selvbiografisk hukommelse – et område, der kan bidrage til forståelsen af mange af de psykiske lidelser, vi kender, som f.eks. depressioner.

04.06.2012 | Offentligheden/ Pressen

Parkommunikation har det svært i spædbørnsfamilier

Ny forskning viser, at kurser i parkommunikation for kommende forældre ikke har effekt på trivslen i parforholdet. Når den lille ny er ankommet, er der ikke overskud til at bruge de tillærte redskaber i hverdagen.

Viser resultater 91 til 100 ud af 119

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste