Nyheder

26.06.2013 | Sundhed og sygdom, Medarbejdere

Ny bog: Professionel Kontakt i Samtalebehandling

Ny bog af Thomas Iversen og Nicole K. Rosenberg (red.) fra Psykologisk Institut.

Den nyudnævnte psykologiprofessor Mikael Thastum vier sin forskning til at udvikle evidensbaseret behandling og støtte til børn, der mistrives. Foto: Anne Shirin Ørberg

25.06.2013 | Navne

Mikael Thastum bliver professor

Medstifter og leder af Angstklinikken for Børn og Unge, Mikael Thastum, er netop udnævnt til professor på Psykologisk Institut. Udover sin nye titel kan forskeren skrive en millionbevilling til Angstklinikken på listen over årets meritter.

Elizabeth Ettore er 65 år og er professor emerita fra Liverpool University.

21.06.2013 | Navne , Aarhus BSS

Ny adjungeret professor med interesse for feminisme

Elizabeth Ettorre er tiltrådt som adjungeret professor ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences. Med udnævnelsen styrkes forskningskapaciteten inden for rusmiddelforskning på tværs af køn, genetik og sexualitet.

På konferencen vil de bedste forskere fra hele verden kombinere de mange forskellige bud på, hvilke forskellige faktorer, der spiller ind på hvad og hvordan vi husker?

12.06.2013 | Arrangement

Kan man erindre noget, som ikke har fundet sted?

Forskere fra hele verden diskuterer sammenhængen mellem hukommelse og vores forestillinger om fremtiden, når Aarhus Universitet inviterer til konference den 20.-21. juni 2013 på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus.

Fokus i den nye form for behandlingstilbud er på, at den unge selv er med til at identificere de ting i deres liv, som de føler er problematiske og de ting, de gerne vil have hjælp til at klare. Foto: Colourbox

24.04.2013 | Forskningsnyhed, Videnudveksling

Ny form for behandlingstilbud til udsatte unge

Et samarbejde mellem professor Jan Tønnesvang, Aarhus Universitet, autoriseret psykolog, Marianne Schøler fra UngLiv.dk, og Ungdomscentret under Aarhus Kommunes Socialforvaltning har udviklet en ny form for behandlingstilbud til primært de 14-18 årige udsatte unge med henblik på, at de bliver bedre til selv at sætte kursen i deres liv.

Forskerne skal i en række projekter undersøge om internet-baserede computerprogrammer kan hjælpe folk med mentale efterdønninger af kræftbehandling.

21.02.2013 | Nyhedstype, Forskningsnyhed

Kan de mentale efterdønninger af kræft behandles over internettet?

TrygFonden har bevilliget 9,8 mio. kroner til ny forskning fra Aarhus Universitet, der skal undersøge, om personer, der er behandlet for kræft, kan kureres for mentale følgesygdomme som angst, depression og søvnproblemer ved hjælp af computerprogrammer over internettet.

Nyt forskningscenter på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences sætter fokus på skolefravær og på, hvordan man reducerer det.

06.12.2012 | Aarhus BSS, Forskningsnyhed

Aarhus Universitet vil forebygge skolefravær

Nyt forskningscenter på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences vil sætte fokus på skolefravær og hvordan man reducerer det. Med en stor bevilling fra Trygfonden er det et af de projekter, som skal undersøge, hvilke indsatser der virker i forhold til at forbedre børn og unges opvækstvilkår.

Et nyt mentor-uddannelsesprogram sigter mod at uddanne mentorer, der arbejder med indsatser i forhold til radikaliseringstruede unge. Foto: Colourbox

02.11.2012 | Forskningsnyhed

Nyuddannede mentorer går ind i kampen mod radikalisering og terror

Nye mentorer, der skal hjælpe unge bort fra radikalisering, er netop blevet færdiguddannet.

Undersøgelse påviser, at moderne psykoanalytisk terapi har en god effekt på patienter med svære personlighedsforstyrrelser. Foto: Colourbox

19.10.2012 | Forskningsnyhed, Sundhed og sygdom

Effektiv behandlingsform hjælper danskere med personlighedsforstyrrelser

Undersøgelse fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences og Klinik for personlighedsforstyrrelser ved Aarhus Universitetshospital påviser, at moderne psykoanalytisk terapi har en god effekt på patienter med svære personlighedsforstyrrelser. Behandlingen gør det muligt for nogle af patienterne at påbegynde arbejde eller uddannelse.

Professor David C. Rubin, Duke University. Foto: AU Foto.

18.09.2012 | Priser

Æresdoktor: David C. Rubin

Ved årsfesten i 2012 blev professor David C. Rubin, Duke University (business and social sciences) udnævnt til æresdoktor.

Viser resultater 91 til 100 ud af 125

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste