Nyheder

Psykologisk Institut. Foto: AU Foto

27.01.2014 | Navne

Ny studieleder på Psykologisk Institut

”Jeg kunne godt tænke mig, at vi arbejder på at tænke anderledes og måske også mere kreativt på undervisningen og i den forbindelse forsøger at engagere de studerende i højere grad, end vi gør nu,” lyder Helle Spindlers ambitioner for fremtiden som ny studieleder på Psykologisk institut.

Mænd fra Qatar fokuserer i højere grad på religion, når de skal beskrive, hvad et normalt liv er i deres egen kultur. Qatari-kvinders forventninger til et typisk livsforløb er mere tværkulturelt. Foto. Colourbox

03.12.2013 | Forskningsnyhed

Religion og køn har indflydelse på forventningerne til livet

Forskere fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences har undersøgt, hvordan mænd og kvinder i Qatar forestiller sig et normalt liv, og der viser sig at være overraskende forskelle mellem kønnene.

Nyt forsøg vil sende parforhold til årligt tjek. Foto: Colourbox

15.11.2013 | Studerende, Medarbejdere, Offentligheden/ Pressen

Nyt forsøg vil sende parforhold til årligt tjek

Er tanken om et årligt eftersyn af parforholdet en god idé? Noget tyder på det - nyt forsøg skal vise, om det kan styrke samlivet og forebygge skilsmisser.

Ny forskning skal afdække, hvordan vi som mennesker skaber vores livshistorie. Foto: Colourbox

11.11.2013 | Forskningsnyhed, Medarbejdere, Offentligheden/ Pressen

Fire millioner kroner til forskning i vores livshistorie

Ny forskning skal afdække, hvordan vi som mennesker skaber vores livshistorie. Til det har forskerne fået fire millioner kr. fra Velux-fonden.

11.11.2013 | Forskningsnyhed

0,5 millioner kroner til forskning i alkohol og tobak

Forskningsprojektet ”Down on the Boardwalk” har fået 0,5 mio. kroner fra AU IDEAS til videre forskning i, om tilgængelighed af alkohol og tobak og udbredelsen af disse stoffer i Danmark hænger sammen.

Kvinder der bruger alternativ behandling – først og fremmest naturmedicin og vitamintilskud – bliver mere deprimerede, viser ny forskning. Foto: Colourbox

11.10.2013 | Private og offentlige virksomheder

Kræftpatienter i alternativ behandling bliver mere deprimerede

Mange kræftpatienter bruger alternativ behandling i håbet om at forbedre deres livskvalitet. En ny undersøgelse af kvinder behandlet for brystkræft kan imidlertid ikke bekræfte denne antagelse. Resultaterne tyder tværtimod på, at kvinder der bruger alternativ behandling – først og fremmest naturmedicin og vitamintilskud – bliver mere deprimerede.

CON AMORE har fået 42 millioner fra Danmarks Grundforskningsfond

27.09.2013 | Forskningsnyhed

42 millioner til Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning

Med 42 millioner fra Danmarks Grundforskningsfond i ryggen er Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning, CON AMORE, sikret endnu fem års forskning.

Erhvervsskolerne kan undgå det store frafald ved at indføre nogle helt konkrete tiltag. Foto: Colourbox

03.09.2013 | Forskningsnyhed, Uddannelsesnyhed, Uddannelsespolitik

Sådan kan erhvervsuddannelserne nedbringe frafaldet

Fire ud af ti erhvervselever dropper ud af deres uddannelse. Erhvervsskolerne kan undgå det store frafald ved at indføre nogle helt konkrete tiltag.

Ny forskning viser, at aber kan anvende viden erhvervet tre år tilbage i tid. Foto: Colourbox

19.07.2013 | Forskningsnyhed, Aarhus BSS, Pædagogik, læring og filosofi

Abers hukommelse ligner menneskers

Ny forskning fra Aarhus Universitet, Danmarks Grundforskningsfonds Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning, School of Business and Social Sciences gør op med tidligere tiders opfattelse af, at aber kun kan huske begivenheder 72 timer tilbage.

”Journal of Pragmatic case Studies”  har dedikeret et helt nummer af deres tidskrift til at fortælle om Angstklinikkens arbejde. Foto: Colourbox

12.07.2013 | Nyhedstype, Forskningsnyhed

Angstbehandling på AU får international bevågenhed

Angstklinikken på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences har fået international bevågenhed med et helt nummer af tidsskriftet: ”Journal of Pragmatic case Studies” dedikeret til arbejdet på klinikken, der er unik i både Danmark og udlandet.

Viser resultater 91 til 100 ud af 136

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste