Nyheder

11.11.2013 | Forskningsnyhed

0,5 millioner kroner til forskning i alkohol og tobak

Forskningsprojektet ”Down on the Boardwalk” har fået 0,5 mio. kroner fra AU IDEAS til videre forskning i, om tilgængelighed af alkohol og tobak og udbredelsen af disse stoffer i Danmark hænger sammen.

Kvinder der bruger alternativ behandling – først og fremmest naturmedicin og vitamintilskud – bliver mere deprimerede, viser ny forskning. Foto: Colourbox

11.10.2013 | Private og offentlige virksomheder

Kræftpatienter i alternativ behandling bliver mere deprimerede

Mange kræftpatienter bruger alternativ behandling i håbet om at forbedre deres livskvalitet. En ny undersøgelse af kvinder behandlet for brystkræft kan imidlertid ikke bekræfte denne antagelse. Resultaterne tyder tværtimod på, at kvinder der bruger alternativ behandling – først og fremmest naturmedicin og vitamintilskud – bliver mere deprimerede.

CON AMORE har fået 42 millioner fra Danmarks Grundforskningsfond

27.09.2013 | Forskningsnyhed

42 millioner til Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning

Med 42 millioner fra Danmarks Grundforskningsfond i ryggen er Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning, CON AMORE, sikret endnu fem års forskning.

Erhvervsskolerne kan undgå det store frafald ved at indføre nogle helt konkrete tiltag. Foto: Colourbox

03.09.2013 | Forskningsnyhed, Uddannelsesnyhed, Uddannelsespolitik

Sådan kan erhvervsuddannelserne nedbringe frafaldet

Fire ud af ti erhvervselever dropper ud af deres uddannelse. Erhvervsskolerne kan undgå det store frafald ved at indføre nogle helt konkrete tiltag.

Ny forskning viser, at aber kan anvende viden erhvervet tre år tilbage i tid. Foto: Colourbox

19.07.2013 | Forskningsnyhed, Aarhus BSS, Pædagogik, læring og filosofi

Abers hukommelse ligner menneskers

Ny forskning fra Aarhus Universitet, Danmarks Grundforskningsfonds Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning, School of Business and Social Sciences gør op med tidligere tiders opfattelse af, at aber kun kan huske begivenheder 72 timer tilbage.

”Journal of Pragmatic case Studies”  har dedikeret et helt nummer af deres tidskrift til at fortælle om Angstklinikkens arbejde. Foto: Colourbox

12.07.2013 | Nyhedstype, Forskningsnyhed

Angstbehandling på AU får international bevågenhed

Angstklinikken på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences har fået international bevågenhed med et helt nummer af tidsskriftet: ”Journal of Pragmatic case Studies” dedikeret til arbejdet på klinikken, der er unik i både Danmark og udlandet.

TrygFonden har netop bevilget 2,5 millioner kroner til Angstklinikken for Børn og Unge, der skal udvikle et internetbaseret behandlingsprogram til børn og unge med angst. Foto: Colourbox

12.07.2013 | Forskningsnyhed

2,5 millioner til behandling af angst over internettet

TrygFonden har netop bevilget 2,5 millioner kroner til Angstklinikken for Børn og Unge, der skal udvikle et internetbaseret behandlingsprogram til børn og unge med angst. Professor og leder af Angstklinikken Mikael Thastum håber, at projektet kan munde ud i det første offentlige behandlingstilbud på området.

26.06.2013 | Sundhed og sygdom, Medarbejdere

Ny bog: Professionel Kontakt i Samtalebehandling

Ny bog af Thomas Iversen og Nicole K. Rosenberg (red.) fra Psykologisk Institut.

Den nyudnævnte psykologiprofessor Mikael Thastum vier sin forskning til at udvikle evidensbaseret behandling og støtte til børn, der mistrives. Foto: Anne Shirin Ørberg

25.06.2013 | Navne

Mikael Thastum bliver professor

Medstifter og leder af Angstklinikken for Børn og Unge, Mikael Thastum, er netop udnævnt til professor på Psykologisk Institut. Udover sin nye titel kan forskeren skrive en millionbevilling til Angstklinikken på listen over årets meritter.

Elizabeth Ettore er 65 år og er professor emerita fra Liverpool University.

21.06.2013 | Navne , Aarhus BSS

Ny adjungeret professor med interesse for feminisme

Elizabeth Ettorre er tiltrådt som adjungeret professor ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences. Med udnævnelsen styrkes forskningskapaciteten inden for rusmiddelforskning på tværs af køn, genetik og sexualitet.

Viser resultater 91 til 100 ud af 132

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste