CON AMORE vinder prestigefuld international pris

The European Federation of Psychology Associations (EFPA) har meddelt, at The Aristotle Prize 2017 går til “The Center on Autobiographical Memory Research” (CON AMORE), et Center of Excellence finansieret af Danmarks Grundforskningsfond. Prisen uddeles hvert andet år til en psykolog eller gruppe af psykologer, som er internationalt anerkendt for, at have ydet et væsentligt og originalt bidrag til psykologien som videnskab eller profession.

28.03.2017 | Tine Bagger

”Vi er utroligt glade for prisen, som tidligere er blevet givet til nogle af de bedste af psykologiens forskere. Det er en stor anerkendelse af CON AMORE at vi nu hører til blandt modtagerne af denne prestigefyldte pris. Det viser, at vores forskning har haft gennemslagskraft internationalt, og at det er lykkedes os demonstrere, hvor vigtigt et felt selvbiografisk hukommelsesforskning er, både for forskere og for praktiserende psykologer”, siger professor Dorthe Berntsen fra CON AMORE, Psykologisk Institut på Aarhus BSS.

Komiteen udtaler som begrundelse for valget:
CON AMORE er et Center of Excellence , der består af en gruppe forskere under ledelse af professor Dorthe Berntsen.

CON AMORE har på afgørende og original vis bidraget til studiet af selvbiografisk hukommelse, og integreret områder som klinisk, udviklings-, kognitiv og kulturel psykologi. Undersøgelserne har forbedret forståelse og intervention i forhold til mange lidelser og har meget stor betydning på forskellige områder.

Den imponerende synliggørelse af centret, der startede i 2010, dækker hele 165 artikler i peer reviewede tidsskrifter og 20 bogkapitler.  CON AMOREs forskning har tiltrukket forskere fra hele verden og er blevet præsenteret på mange internationale konferencer.

Prisen vil blive overrakt under åbningsceremonien af The European Congress of Psychology på RAI kongrescenter i Amsterdam, tirsdag, 11 juli, 2017 klokken 17.00.

Læs mere

Læs mere om CON AMORE

Læs om indstillingen

 

 

 

 

 

Priser