Webinar om rusmiddelproblemer og psykiske lidelser

Lektor og psykolog Birgitte Thylstrup fortæller kort om, hvilke problemer mennesker med både psykiske lidelser og et stort forbrug af alkohol eller stoffer kan have, og de udfordringer – men også muligheder – der er, når vi skal tilbyde hjælp og behandling.

08.10.2020 | Marianne Pilegaard

Dato tor 19 nov
Tid 14:00 14:30
Sted Online

At arbejde med mennesker med dobbeltdiagnoser - altså mennesker, som både har psykiske problemer og et stort forbrug af alkohol og stoffer er komplekst og udfordrende. 

Birgitte Thylstrup giver i dette webinar et overblik over de problemer, som mennesker med dobbeltdiagnoser og deres familier kan have. Hun viser også, hvordan de systemer, som skal hjælpe mennesker med psykiske lidelser og rusmiddelmisbrug, adskiller sig og hænger sammen samt peger på centrale udfordringer for at give optimal hjælp. 

Birgitte giver også et par brugbare tips til personer, som arbejder med denne målgruppe.

Oplægget varer ca. 15 minutter, hvorefter deltagerne kan stille spørgsmål.

Webinaret er gratis, men tilmelding er påkrævet. Tilmeld dig her

Interesseret i efteruddannelse inden for rusmiddelområdet?

Lige efter webinaret afholder vi informationsmøde om efteruddannelsen Master i narkotika- og alkoholindsatser. Det varer også ca. 30 min. Tilmeld dig her 

Redskaber til arbejdet med mennesker med dobbeltdiagnose

Læs om behandling af mennesker med antisocial personlighedsforstyrrelse og rusmiddelproblemer
På siden finder du bl.a. Ro På, en manual til et lettilgængeligt samtaleforløb til at behandle mennesker med rusmiddelproblemer og antisocial personlighedsforstyrrelse.

Se også rapport om Vi-modellen - et forløb for forældre til unge med dobbeltdiagnoser

Rusmiddelforskning