Meddelelser

20.04.2021 | Rusmiddelforskning

Ekstrawebinar om rusmiddelbehandling med fokus på traumer

På grund af stor efterspørgsel afholder gentager vi webinaret om rusmiddelbehandling og traumer med adjunkt og psykolog Sidsel Karsberg.

23.03.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om danskernes brug af cannabis som medicin

Ph.d.-studerende og cand.soc. Sinikka Kvamme fortæller om danskernes brug af cannabis som medicin. Hun kommer bl.a. omkring, hvem brugerne er, hvorfor de bruger cannabis, og hvilke oplevelser folk har med at bruge det som medicin.

18.03.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om unge og alkohol i trafikken

Lektor og psykolog Maria Herold fortæller om unges forhold til at køre bil enten selv eller med venner, når de har drukket alkohol.

16.03.2021 | Rusmiddelforskning

Udsatte unge får ofte overskredet deres grænser, når de sugardater

Socialt udsatte unge og unge, der ikke har en voksen, de er fortrolig med, udveksler i højere grad end andre unge sex og samvær med voksne og ældre personer.

08.03.2021 | Rusmiddelforskning

Især kvinder og ældre personer bruger cannabis som medicin

Danskerne bruger cannabis som medicin til både fysiske og psykiske lidelser og oplever generelt en god effekt og få bivirkninger, viser undersøgelse fra Center for Rusmiddelforskning.

23.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om rusmiddelbehandling med fokus på traumer

Adjunkt og psykolog Sidsel Karsberg fortæller, hvordan traumatiske oplevelser kan hænge sammen med problematisk brug af alkohol og stoffer, og hvordan traumesymptomer kan påvirke effekten af rusmiddelbehandling.

20.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om mikrodosering af psykedeliske stoffer

Lektor og antropolog Margit Anne Petersen fortæller, hvordan mennesker bruger meget små doser af LSD og psilosybinsvampe i hverdagen fx for at bekæmpe kronisk hovedpine og angst eller for at øge deres kreativitet og trivsel.

11.10.2020 | Rusmiddelforskning

Webinar om hvordan unge skaffer sig stoffer

Lektor og antropolog Thomas Friis Søgaard fortæller om, hvordan unge skaffer sig illegale rusmidler som cannabis, kokain og ecstasy. Thomas’ oplæg er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt 646 unge, som bruger stoffer.

09.10.2020 | Rusmiddelforskning

Webinar om rusmiddelproblemer og psykiske lidelser

Lektor og psykolog Birgitte Thylstrup fortæller kort om, hvilke problemer mennesker med både psykiske lidelser og et stort forbrug af alkohol eller stoffer kan have, og de udfordringer – men også muligheder – der er, når vi skal tilbyde hjælp og behandling.

08.10.2020 | Rusmiddelforskning

Temadag om rusmidler og COVID-19

Center for Rusmiddelforskning har holdt online-temadag, hvor vi gav indblik i undersøgelser om socialt udsatte, stofbrugere og alkoholforbrug under COVID-19-pandemien. Find filer fra dagen herunder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 53

1 2 3 4 5 6 Næste