Meddelelser

24.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om mikrodosering af psykedeliske stoffer

Lektor og antropolog Margit Anne Petersen fortæller, hvordan mennesker bruger meget små doser af LSD og psilosybinsvampe i hverdagen fx for at bekæmpe kronisk hovedpine og angst eller for at øge deres kreativitet og trivsel.

23.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om rusmiddelbehandling med fokus på traumer

Adjunkt og psykolog Sidsel Karsberg fortæller, hvordan traumatiske oplevelser kan hænge sammen med problematisk brug af alkohol og stoffer, og hvordan traumesymptomer kan påvirke effekten af rusmiddelbehandling.

23.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om unge og alkohol i trafikken

Lektor og psykolog Maria Herold fortæller om unges forhold til at køre bil enten selv eller med venner, når de har drukket alkohol.

21.02.2021 | Rusmiddelforskning

Webinar om danskernes brug af cannabis som medicin

Ph.d.-studerende og cand.soc. Sinikka Kvamme fortæller om danskernes brug af cannabis som medicin. Hun kommer bl.a. omkring, hvem brugerne er, hvorfor de bruger cannabis, og hvilke oplevelser folk har med at bruge det som medicin.

11.10.2020 | Rusmiddelforskning

Webinar om hvordan unge skaffer sig stoffer

Lektor og antropolog Thomas Friis Søgaard fortæller om, hvordan unge skaffer sig illegale rusmidler som cannabis, kokain og ecstasy. Thomas’ oplæg er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt 646 unge, som bruger stoffer.

09.10.2020 | Rusmiddelforskning

Webinar om rusmiddelproblemer og psykiske lidelser

Lektor og psykolog Birgitte Thylstrup fortæller kort om, hvilke problemer mennesker med både psykiske lidelser og et stort forbrug af alkohol eller stoffer kan have, og de udfordringer – men også muligheder – der er, når vi skal tilbyde hjælp og behandling.

08.10.2020 | Rusmiddelforskning

Temadag om rusmidler og COVID-19

Center for Rusmiddelforskning har holdt online-temadag, hvor vi gav indblik i undersøgelser om socialt udsatte, stofbrugere og alkoholforbrug under COVID-19-pandemien. Find filer fra dagen herunder.

05.10.2020 | Rusmiddelforskning

Webinar om MapPlan - datainformeret rusmiddelbehandling

Professor og psykolog Mads Uffe Pedersen holder oplæg om, hvordan kommuner, rusmiddelcentre og rusmiddelbehandlere kan bruge MapPlan til at optimere den enkelte borgers behandling og få overblik over kommunens rusmiddelbehandling.

04.10.2020 | Rusmiddelforskning

Webinar om hvordan forældres rusmiddelmisbrug påvirker unge

Sociolog og ph.d.-studerende Kirsten Frederiksen fortæller ud fra omfattende data fra registre og spørgeskemaundersøgelser, hvordan forældres misbrug af alkohol eller stoffer kan påvirke unges trivsel, sundhed og livsbane i det hele taget.

01.09.2020 | Rusmiddelforskning

Unge skaffer sig stoffer gennem venner og bekendte

Unge skaffer sig mest stoffer gennem fysiske møder med venner og bekendte, mens internettet kun spiller en lille rolle i unges køb af stoffer.

Viser resultater 1 til 10 ud af 50

1 2 3 4 5 Næste