Nyheder

Bogen: "Mærkelige Menneske" er netop udkommet på forlaget plurafutura publishing.

31.03.2014 | Forskningsnyhed

HVEM ER JEG? OG HVEM ER DU?

Hvilke kræfter driver Linse Kessler til at vælge en Å-skål, og dovne Robert til at fravælge arbejde, og hvorfor er mennesker i det hele taget så forskellige og på andre planer så ens?

Gives ADHD-diagnosen i flæng? Foto: Colourbox

28.03.2014 | Forskningsnyhed

Gives ADHD-diagnosen i flæng?

ADHD-diagnoser bliver stadig bredere defineret og anvendt. De personer, der får en ADHD-diagnose er dog meget forskellige og kan have behov for meget forskelligartede former for hjælp, langt fra kun medicinsk behandling.

I Danmark har komplekse traumer ikke fyldt så meget i sundhedssystemet, som det har andre steder i Norden – og det har en række danske forskere nu sat sig for at gøre noget ved.

27.03.2014 | Sundhed og sygdom

Stor konference sætter fokus på traumer i Danmark

Forskere fra Aarhus Universitet har fået en stor international konference til landet. Formålet er at skabe opmærksomhed omkring behandling af traumepatienter i Danmark og skabe grobund for ny forskning og nye behandlingstiltag. Konferencen finder sted fra 27. til 29. marts i Tivolis kongrescenter i København.

Glemte minder fra barndommen kan findes frem Foto: AU Foto

24.02.2014 | Forskningsnyhed

Glemte minder fra barndommen kan findes frem

Selv om vi ikke mærker til det, så har oplevelser fra vores allertidligste barndom lagret sig i vores ubevidste hukommelse og påvirker os som mennesker. Forskere har undersøgt bevidstheden og langtidshukommelsen hos små børn og fundet ny viden på området.

21.02.2014 | Studerende

Sådan får danske tidsskrifter succes!

Det videnskabelige tidsskrift Psyke & Logos har fundet vejen til succes, samtidig med at de holder fast i at udkomme på dansk. Tidsskriftet er blevet downloadet 23.000 gange, siden det gik online i sommers.

Psykologisk Institut bag nyt behandlingstilbud

04.02.2014 | Forskningsnyhed

Psykologisk Institut bag nyt behandlingstilbud

Psykologisk Institut har, i samarbejde med det socialpsykiatriske værested Holmstrupgård, indført en ny behandlingsmåde for unge med psykiske lidelser.

Psykologisk Institut. Foto: AU Foto

27.01.2014 | Navne

Ny studieleder på Psykologisk Institut

”Jeg kunne godt tænke mig, at vi arbejder på at tænke anderledes og måske også mere kreativt på undervisningen og i den forbindelse forsøger at engagere de studerende i højere grad, end vi gør nu,” lyder Helle Spindlers ambitioner for fremtiden som ny studieleder på Psykologisk institut.

Mænd fra Qatar fokuserer i højere grad på religion, når de skal beskrive, hvad et normalt liv er i deres egen kultur. Qatari-kvinders forventninger til et typisk livsforløb er mere tværkulturelt. Foto. Colourbox

03.12.2013 | Forskningsnyhed

Religion og køn har indflydelse på forventningerne til livet

Forskere fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences har undersøgt, hvordan mænd og kvinder i Qatar forestiller sig et normalt liv, og der viser sig at være overraskende forskelle mellem kønnene.

Nyt forsøg vil sende parforhold til årligt tjek. Foto: Colourbox

15.11.2013 | Studerende, Medarbejdere, Offentligheden/ Pressen

Nyt forsøg vil sende parforhold til årligt tjek

Er tanken om et årligt eftersyn af parforholdet en god idé? Noget tyder på det - nyt forsøg skal vise, om det kan styrke samlivet og forebygge skilsmisser.

Ny forskning skal afdække, hvordan vi som mennesker skaber vores livshistorie. Foto: Colourbox

11.11.2013 | Forskningsnyhed, Medarbejdere, Offentligheden/ Pressen

Fire millioner kroner til forskning i vores livshistorie

Ny forskning skal afdække, hvordan vi som mennesker skaber vores livshistorie. Til det har forskerne fået fire millioner kr. fra Velux-fonden.

Viser resultater 101 til 110 ud af 152

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste