Nyheder

I Danmark har komplekse traumer ikke fyldt så meget i sundhedssystemet, som det har andre steder i Norden – og det har en række danske forskere nu sat sig for at gøre noget ved.

27.03.2014 | Sundhed og sygdom

Stor konference sætter fokus på traumer i Danmark

Forskere fra Aarhus Universitet har fået en stor international konference til landet. Formålet er at skabe opmærksomhed omkring behandling af traumepatienter i Danmark og skabe grobund for ny forskning og nye behandlingstiltag. Konferencen finder sted fra 27. til 29. marts i Tivolis kongrescenter i København.

Glemte minder fra barndommen kan findes frem Foto: AU Foto

24.02.2014 | Forskningsnyhed

Glemte minder fra barndommen kan findes frem

Selv om vi ikke mærker til det, så har oplevelser fra vores allertidligste barndom lagret sig i vores ubevidste hukommelse og påvirker os som mennesker. Forskere har undersøgt bevidstheden og langtidshukommelsen hos små børn og fundet ny viden på området.

21.02.2014 | Studerende

Sådan får danske tidsskrifter succes!

Det videnskabelige tidsskrift Psyke & Logos har fundet vejen til succes, samtidig med at de holder fast i at udkomme på dansk. Tidsskriftet er blevet downloadet 23.000 gange, siden det gik online i sommers.

Psykologisk Institut bag nyt behandlingstilbud

04.02.2014 | Forskningsnyhed

Psykologisk Institut bag nyt behandlingstilbud

Psykologisk Institut har, i samarbejde med det socialpsykiatriske værested Holmstrupgård, indført en ny behandlingsmåde for unge med psykiske lidelser.

Psykologisk Institut. Foto: AU Foto

27.01.2014 | Navne

Ny studieleder på Psykologisk Institut

”Jeg kunne godt tænke mig, at vi arbejder på at tænke anderledes og måske også mere kreativt på undervisningen og i den forbindelse forsøger at engagere de studerende i højere grad, end vi gør nu,” lyder Helle Spindlers ambitioner for fremtiden som ny studieleder på Psykologisk institut.

Mænd fra Qatar fokuserer i højere grad på religion, når de skal beskrive, hvad et normalt liv er i deres egen kultur. Qatari-kvinders forventninger til et typisk livsforløb er mere tværkulturelt. Foto. Colourbox

03.12.2013 | Forskningsnyhed

Religion og køn har indflydelse på forventningerne til livet

Forskere fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences har undersøgt, hvordan mænd og kvinder i Qatar forestiller sig et normalt liv, og der viser sig at være overraskende forskelle mellem kønnene.

Nyt forsøg vil sende parforhold til årligt tjek. Foto: Colourbox

15.11.2013 | Studerende, Medarbejdere, Offentligheden/ Pressen

Nyt forsøg vil sende parforhold til årligt tjek

Er tanken om et årligt eftersyn af parforholdet en god idé? Noget tyder på det - nyt forsøg skal vise, om det kan styrke samlivet og forebygge skilsmisser.

Ny forskning skal afdække, hvordan vi som mennesker skaber vores livshistorie. Foto: Colourbox

11.11.2013 | Forskningsnyhed, Medarbejdere, Offentligheden/ Pressen

Fire millioner kroner til forskning i vores livshistorie

Ny forskning skal afdække, hvordan vi som mennesker skaber vores livshistorie. Til det har forskerne fået fire millioner kr. fra Velux-fonden.

11.11.2013 | Forskningsnyhed

0,5 millioner kroner til forskning i alkohol og tobak

Forskningsprojektet ”Down on the Boardwalk” har fået 0,5 mio. kroner fra AU IDEAS til videre forskning i, om tilgængelighed af alkohol og tobak og udbredelsen af disse stoffer i Danmark hænger sammen.

Kvinder der bruger alternativ behandling – først og fremmest naturmedicin og vitamintilskud – bliver mere deprimerede, viser ny forskning. Foto: Colourbox

11.10.2013 | Private og offentlige virksomheder

Kræftpatienter i alternativ behandling bliver mere deprimerede

Mange kræftpatienter bruger alternativ behandling i håbet om at forbedre deres livskvalitet. En ny undersøgelse af kvinder behandlet for brystkræft kan imidlertid ikke bekræfte denne antagelse. Resultaterne tyder tværtimod på, at kvinder der bruger alternativ behandling – først og fremmest naturmedicin og vitamintilskud – bliver mere deprimerede.

Viser resultater 101 til 110 ud af 150

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste