28.03.2017 | Priser

CON AMORE vinder prestigefuld international pris

The European Federation of Psychology Associations (EFPA) har meddelt, at The Aristotle Prize 2017 går til “The Center on Autobiographical Memory Research” (CON AMORE), et Center of Excellence finansieret af Danmarks Grundforskningsfond. Prisen uddeles hvert andet år til en psykolog eller gruppe af psykologer, som er internationalt anerkendt for,…

Mélissa Allé

03.02.2017 | Navne

Portrait of Mélissa Allé

Meet Mélissa Allé, who works on schizophrenia and comes from France.

Den Gamle By. Foto: Colourbox

25.01.2017 | Forskningsnyhed

Kan demente komme til at huske igen?

VELUX FONDEN har bevilget 6.687.123. kr. til ”MemoScience: Center for rehabilitering af selvbiografisk hukommelse ved demens”, Psykologisk Institut, Aarhus BSS. Pengene skal bruges på at forske i, om det er muligt at genfinde noget af hukommelsen hos personer med Alzheimers sygdom.

14.12.2016 | Forskningsnyhed

Mia Skytte O’Toole og Con Amore indstillet til priser

Mia Skytte O’Toole er blevet indstillet af Dansk Psykologforening som Danmarks kandidat til Det europæiske psykologforbund EFPAs pris: Comenius Early Career Award og Con Amore som Danmarks kandidat til EFPAs Aristotle Prize.

Adam Redman Congleton
Foto: AU Foto

15.11.2016 | Forskningsnyhed

2-årig bevilling til Adam Redman Congleton

Postdoc Adam Redman Congleton har modtaget en 2-årig postdoc bevilling fra Det Frie Forskningsråd l Kultur og Kommunikation.

Foto: Ira Hyman

20.09.2016 | Aarhus BSS

Erindringslejlighed i Den Gamle By genskaber 1950erne for Alzheimers patienter

NPR i USA bringer artikel om erindringslejlighed i Den Gamle By i Aarhus.

Årsagen til Putins og Ruslands handlinger og selvforståelse ligger et helt bestemt sted – nemlig i landets historie. Foto: Colourbox

20.06.2016 | Arrangement

At forstå Rusland

Ruslands egen historiefortælling er en del af forklaringen på, at der er stor forskel på Ruslands selvforståelse og på den gængse opfattelse af Rusland f.eks. her i Danmark.

Vores erindringer er omdrejningspunktet for de fleste sociale sammenhænge, så når hukommelsen svigter, kan det være svært at holde en samtale i gang. Foto: Colourbox

26.02.2016 | Aarhus BSS

EliteForsk-rejsestipendium: Ph.d. studerende søger genvej til dementes hukommelse

Dementes erindringer kan lokkes frem ved hjælp af konkrete genstande fra personens fortid. Ph.d.-studerende Marie Kirk modtager nu et Eliteforsk-rejsestipendium til at forske videre i dementes hukommelse.

12.02.2016 | Forskningsnyhed

Interview med professor Dorthe Berntsen om hukommelse og falske erindringer

Den Spændte Hjelm er et nyt, psykologisk radioprogram på Studenterradioen i Aarhus, der berører emner relevante for den studerende.

Mellemøstlige mænd vokser op under stort forventningspres. Foto: Colourbox

12.02.2016 | Aarhus BSS

Mellemøstlige mænd vokser op under stort forventningspres

Ny forskning i forskellen mellem Skandinavien og Mellemøsten har kigget på, om kulturen omkring os påvirker vores forventninger til fremtiden og minder fra fortiden. Grundlæggende er de to grupper meget ens, men især de mellemøstlige mænd vokser op præget af store forventninger til, hvad de skal i livet. Det påvirker dem på godt og ondt.

Viser resultater 1 til 10 ud af 26

1 2 3 Næste