Behandlingsportalen - MOVE

Spørgeskemaer, samtalevideoer og vejledninger til MOVE-rusmiddelbehandling med UngMap, TEM og VoksenMap.


Behandlingsportalen er en samlet indgang til alt, hvad du behøver for at anvende MOVE-metoden. MOVE er struktureret misbrugsbehandling, som er  dokumenteret effektiv af Center for Rusmiddelforskning sammen med ni kommuner. Læs artikel om projektet. På Behandlingsportalen finder du videoer med behandlingssamtaler, instruktion til redskaberne UngMap og TEM, spørgeskemaer og rapporter om  forskningsprojektet, som har ført til udvikling af MOVE.
Læs præsentation og se introvideo til BehandlingsportalenInformation om baggrunden for MOVE-metoden


MOVE gennem 21 måneder
Artikel og rapport med evaluering af effekten af de fire behandlingsmetoder afprøvet i Metodeprogrammet. Udgivet af Socialstyrelsen

MOVE - Implementering af Metodeprogrammet
Artikel og rapport om en undersøgelse af implementeringen af fire behandlingsmetoder for unge med rusmiddelproblemer. Udgivet af Socialstyrelsen.

Økonomisk evaluering af MOVE
Artikel og rapport med analyse af de økonomiske konsekvenser ved MOVE-metoden. Undersøgelsen viser, at MOVE er omkostningseffektiv ift. almindelig rusmiddelbehandling. Udgivet af Socialstyrelsen.

Behandling af unge, der misbruger stoffer
Undersøgelsen som førte til MOVE. Afprøvning af, hvordan fire metoder virkede i stofmisbrugsbehandling af unge mellem 15 og 25 år. Kombinationen med fast struktur, metoderne 'den motiverende samtale' og kognitiv adfærdsterapi samt fast struktur, belønning og opfølgning havde størst effekt. Nu kaldet MOVE.

Artikel om undersøgelsen, som førte til MOVE
Læs vores artikel, som kort beskriver undersøgelsen af fire behandlingsmetoder af unge med stofmisbrug.

Se kort video om MOVE-metoden