Ny leder på Center for Rusmiddelforskning

Center for Rusmiddelforskning på Aarhus BSS har fået ny leder. Det er professor Torsten Kolind, der har været ansat på centret i en årrække.

14.06.2017 | Tine Bagger Christiansen

Torsten Kolind. Foto: Tine Bagger

Center for Rusmiddelforskning (CRF) er et meget stærkt nationalt forskningscenter, der også har gode internationale kontakter. Det vil Torsten holde fokus på, for derigennem at udvikle centret i takt med udviklingen på rusmiddelområdet.

CRF får med Torsten Kolind som ny leder en frontfigur, der igennem mange år har forsket i etnicitet og rusmidler, fængsler og rusmiddelbehandling og narkotikapolitik samt unge, alkohol og fester.

”Det er et spændende område at arbejde med, da det er et stærkt moraliseret område. Alle har en holdning til alkohol- og narkotikapolitik og brug, så rusmiddelområdet er en god måde at tage temperaturen på den danske kultur mere bredt”, siger centerleder Torsten Kolind om sit arbejdsfelt.

”Rusmiddelområdet er dernæst et vigtigt socialpolitisk område, da rusmiddelmisbrug ofte følges med mere sociale og økonomiske problemer og derfor et vigtigt samfundsanlæggende, tilføjer han.

En åben og engageret leder
Torsten Kolind har flere ønsker for sit lederskab og for fremtiden på CRF:

”Jeg ønsker at være med til at bibeholde CRF som et stærkt nationalt forskningscenter, der har relevans for det danske samfund: For folk der arbejder i praksis, ledere af indsatser, journalister, politikere. Dette sker bl.a. også ved at have gode internationale kontakter for hermed at blive ved med at have fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig af forskningsmæssige interessante emner og politisk debatterede områder”, siger Torsten Kolind.

På det interne plan ønsker han at være åben omkring beslutninger og skabe et godt arbejdsmiljø med plads til både fællesskab og individuelle ambitioner. Arbejdet som leder skal suppleres med forskning. I øjeblikket arbejder han som PI på et nordisk forskningsprojekt og co-PI på et FSE støtte projekt, der løber de næste tre år.

Privat er han gift og har to børn og et barnebarn. Han holder af at løbe, stå på ski og padle kajak i Norge samt dyrke sin køkkenhave.

Torsten overtager pladsen som leder efter professor Vibeke Asmussen Frank.

Læs mere om Center for Rusmiddelforskning

Professor Torsten Kolind