Certificering

Baggrund for certificering

Der har de sidste år været en øget opmærksomhed på børn med angstlidelser i Danmark. Vi har i flere videnskabelige undersøgelser vist, at Cool Kids angstbehandlingsprogrammerne i Danmark har god effekt for børn og unge med angstlidelser i alderen 7-17 år (Se litteratur herunder for mere information).

Cool Kids er i dag meget anvendt blandt behandlere i både offentligt og privat regi. Det er meget positivt, at børn, unge og familier nu i højere grad end tidligere har adgang til evidensbaseret behandling af angstlidelser, selvom der fortsat langt fra er tilstrækkelige offentlige evidensbaserede behandlingstilbud til børn og unge med angstlidelser.

Cool Kids programmerne bygger på kognitivt adfærdsterapeutiske principper, og er oprindeligt udviklet og empirisk efterprøvet af Ron Rapee og medarbejdere fra Macquarie University i Sydney, Australien. Mikael Thastum/Angstklinikken introducerede programmerne i Danmark i 2009, og Mikael Thastum har eneret til at oversætte, tilpasse og distribuere programmerne i Danmark.

Sikkert og gennemskueligt

Hidtil har der i Danmark ikke været et krav om certificering af behandlere, der anvender Cool Kids programmerne. Det er derfor svært for forældre til børn med angstlidelser at få overblik over, om den Cool Kids behandling der udbydes, udføres af kvalificerede behandlere, og om behandlingen har den nødvendige og tilstrækkelige kvalitet. På samme måde er det svært for behandlere, der ønsker at blive uddannet i metoden, at have vished for, at de kurser, der udbydes, har en tilstrækkelig kvalitet.

Hvis der ikke er sikkerhed for, at behandlere udfører den evidensbaserede Cool Kids behandling korrekt og kvalificeret, er der risiko for, at behandlingen ikke har den dokumenterede effekt.

Vi arbejder derfor, i samarbejde med Macquarie University, på udvikling af en dansk certificering af Cool Kids behandlere. Vi håber, at certificeringen kan starte op i begyndelsen af 2018. Krav til certificeringen kommer formentlig til at indeholde et online-kursus, et almindeligt kursus, supervision samt efterfølgende eksamen. Der vil blive etableret en meritordning for deltagere, der allerede har været igennem et af klinikkens Cool Kids kurser. Desuden vil der blive oprettet en offentlig tilgængelig database over certificerede Cool Kids behandlere. 

Vi vil her på hjemmesiden løbende bringe information om den kommende uddannelse og certificering – herunder indhold, adgangskrav, opstart osv..

Litteratur:

Sortér efter: Dato | Forfatter | Titel


Certificering nyheder

  • Der er i øjeblikket ingen nyheder om certificeringsprojektet