Køb af COOL KIDS ASF programmet til behandling af børn med angst og autisme

Køb af Cool Kids ASF programmet

Cool Kids ASF programmet er oprindeligt udviklet af Ann Chalfant, Heidi Lyneham, Ron Rapee og Louisa Carroll på Centre For Emotional Health, Macquarie University, Sydney, Australien og er en videreudvikling og tilpasning af det oprindelige Cool Kids program.

De forskellige moduler er oversat og bearbejdet til dansk af Nina Rask Stenhøj, Monica Adelheid Ambo & Mikael Thastum, Angstklinikken, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet i samarbejde med Tina Røndrup Kilburn, Katie Powell og Merete Juul Sørensen, afsnit C, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Risskov.

Cool Kids Angstprogram for børn – tilpasset børn med autismespektrumforstyrrelse (Cool Kids ASF) er udviklet til børn mellem 6 og 12 år. Denne tilpasning af det oprindelige program fokuserer på at lære børn med en autismespektrumforstyrrelse (ASF) og deres forældre bedre måder at håndtere angst på. Den aktuelle version er bedst egnet til børn, som er højt-fungerende (dvs. normalt begavede).

Programmet kan anvendes i gruppebehandling såvel som i individuel behandling. Det empiriske grundlag for programmet stammer fra forskning, som anvender gruppebehandling (f.eks. Chalfant, Rapee & Carroll, 2006), men programmet er også anvendt med succes i individuel behandling.

Cool Kids ASF programmet er teoretisk funderet i kognitiv adfærdsterapi. Programmet omfatter afspændingsøvelser, kognitiv omstrukturering, gradueret eksponering, forældretræning samt socialfærdighedstræning og assertion. Hver metode er udviklet med henblik på at tackle de centrale faktorer, som ifølge forskningen er med til at vedligeholde problematisk angst hos børn med en ASF.

Til programmet er der en arbejdsbog til børnene og en arbejdsbog til forældrene, der indeholder materiale til hver af de 12 sessioner samt øvelser, der skal udføres hjemme.

Der er desuden en terapeutmanual, der i detaljer beskriver, hvordan hver enkelt session udøves.

Denne terapeutmanual forudsætter, at terapeuten har kendskab til kognitiv adfærdsteori samt træning i de basale terapeutiske teknikker, der kræves for at kunne arbejde med børn og familier. Manualen forudsætter ligeledes kendskab til ASF, herunder kernevanskelighederne hos børn med ASF, de vigtigste udløsende faktorer for angst i denne population, deres tænkning og indlæringsstil samt evidensbaserede tilgange til at understøtte deres indlæringsvanskeligheder ved brug af visuelle hjælpemidler.

Cool Kids ASF angstbehandlingsprogram består af:

• 1 terapeutmanual
  • 1 arbejdsbog til forældrene
  • 1 arbejdsbog til barnet

Manualerne koster 150 kr. pr. stk.

Forsendelse er inkluderet i prisen. Vær opmærksom på at der kan være op til 14 dages levering. Hvis bestillingen haster, kan manualerne efter aftale afhentes på Angstklinikken.

Hvis du har spørgsmål til din bestilling, kan du kontakte Lærke Faurby på mail: laerkfau@gmail.com

Kan købes online her