Back2School har lukket for nye tilmeldinger

Vi nu nået vores mål for deltagere i projektet og har derfor fra d. 1 april 2019 lukket for nye tilmeldinger. I alt 158 familier har deltaget i Back2School projektet, hvor vi sammenligner effekten af en ny indsats, Back2School, med effekten af kommunens tilbud til børn med bekymrende skolefravær.

Halvdelen af deltagerne har modtaget kommunens sædvanlige tilbud, og halvdelen har modtaget den nyudviklede Back2School indsats.

Alle deltagende familier har udfyldt og udfylder fortsat en række spørgeskemaer. Vi takker de deltagende familier for deres store indsats, som forhåbentlig vil være til gavn for kommende børn med bekymrende skolefravær.

Næste fase i projektet er nu at sammenligne effekten af Back2School med kommunens sædvanlige indsats. Når de sidste deltagende familier i løbet af efteråret har afsluttet Back2School og har udfyldt en række spørgeskemaer går vi i gang med at analysere resultaterne. Vi forventer at kunne præsentere vores resultater sidst på året.

Desuden arbejder vi på at gøre Back2School metoden offentlig tilgængelig, så andre vil kunne benytte den. Dette håber vi også vil ske i løbet af efteråret. 

Vi opdaterer løbende vores nyhedsbrevet, når der er nyhederne omkring Back2School projektet. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev på forsiden af vores hjemmeside.   

Kontakt

Hvis I har spørgsmål til projektet, er I meget velkomne til at kontakte:

Ansvarshavende forskere

Daniel Bach Johnsen

Ph.d.-studerende Psykologisk Institut

Johanne Jeppesen Lomholt

Adjunkt Psykologisk Institut - CEBU - Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge

Mikael Thastum

Professor Psykologisk Institut - CEBU - Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge

Internationalt netværk om skolefravær

International Network for School Attendance (INSA), er et nyt internationalt netværk for folk interesserede i skolefravær. Netværket samler, udvikler og orienterer om viden om skolefravær, og om undersøgelsesmetoder og interventioner i forhold til skolefravær. På netværkets danske side (se under ”my country”) orienteres om projekter, organisationer, og personer der arbejder med skolefravær i Danmark. Netværket er åbent for nye medlemmer og samarbejdspartnerne.

Du finder netværket via følgende link: INSA

TV2 Østjylland om Back2SchoolStøttet af: