To-årig bevilling til Søren Staugaard

Postdoc Søren Risløv Staugaard har modtaget en 2-årig postdoc bevilling fra Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation.

27.03.2015 | Tine Bagger Christiansen

Søren Staugaard. Foto: AU Foto

Projekttitel: The role of memory in posttraumatic stress disorder
Bevillingsmodtager: Søren Risløv Staugaard
Institution: Aarhus Universitet
Bevilget beløb: 1.861.298

Projektbeskrivelse: De fleste mennesker oplever en række ubehagelige symptomer såsom mareridt, pludselig angst eller en konstant følelse af fare efter en traumatisk begivenhed. For nogle udvikler symptomerne sig til posttraumatisk stress lidelse (PTSD). Patienter med PTSD oplever invaderende erindringer om traumet, når de konfronteres med situationer, der minder dem om den traumatiske begivenhed. Samtidig kan patienter have svært ved viljestyret at huske præcis, hvad der egentlig skete under traumet. Der er ikke enighed om, hvad disse hukommelsesproblemer skyldes, og forskningen indenfor feltet viser modsatrettede resultater. Uenigheden kan bunde i, at de videnskabelige metoder, der hidtil har været anvendt, ikke er ideelle.

Formålet med dette projekt er at anvende en ny, eksperimentel metode til at undersøge hukommelsens funktion i PTSD. En sådan viden kan være med til at afdække de mekanismer, der påvirker både ufrivillige, invaderende erindringer og viljestyrede erindringer. På sigt kan dette have vigtige konsekvenser for den måde PTSD diagnosticeres og behandles på.

Læs mere HER

link