Stor international konference om selvbiografisk hukommelse

Nogle af verdens førende forskere i selvbiografisk hukommelse besøger Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. Forskerne skal dele viden og resultater inden for selvbiografisk hukommelse – et område, der kan bidrage til forståelsen af mange af de psykiske lidelser, vi kender, som f.eks. depressioner.

10.06.2012 | Mia Balle Laursen

CON AMORE ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences danner rammerne om en stor international konference om selvbiografisk hukommelse. Foto: Colourbox.

Den 11.-12. juni 2012 danner grundforskningscentret CON AMORE ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences rammerne om en stor international konference, som skal give kliniske perspektiver på selvbiografisk hukommelse. Selvbiografisk hukommelse er evnen til at huske begivenheder fra den personlige fortid og forestille sig mulige begivenheder i den personlige fremtid.

Til konferencen deltager nogle af verdens førende forskere i selvbiografisk hukommelse og psykopatologi, der ud over professor Dorthe Berntsen fra Aarhus Universitet omfatter følgende forskere:

• Richard J. McNally, Harvard University
  • J. Mark G. Williams, University of Oxford
  • Richard A. Bryant, University of New South Wales
  • Anke Ehlers, University of Oxford
  • Dirk Hermans, University of Leuven
  • Emily A. Holmes, University of Oxford
  • Michelle L. Moulds, University of New South Wales
  • David C. Rubin, Duke University
  • Edward R. Watkins, University of Exeter

Forum for vidensudveksling
Formålet med årets konference er at fremme vidensudvekslingen inden for forskning i klinisk perspektiver på selvbiografisk hukommelse.

Området har i de senere år fået større interesse, fordi forskningen har nye indsigter i psykiske lidelser som depressioner og posttraumatisk stress. Konferencen vil forhåbentlig kunne bidrage yderligere til denne forståelse.

Program
Til konferencen vil de ti forskere hver afholde en præsentation om deres forskning inden for ét af de fire områder: Overgenerelle selvbiografisk erindringer, invaderende og ufrivillige selvbiografiske erindringer, traumer og selvbiografisk hukommelse samt behandlingsmæssige aspekter af selvbiografisk hukommelse.

Udover de ti præsentationer vil der til konferencen også være en række præsentationer af den nyeste forskning inden for området.

Konferencen foregår i Aulaen, Vandrehallen og Stakladen på Aarhus Universitet.

FAKTA

• CON AMORE er et forskningscenter under Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. Centret afholder hvert år en international konference inden for selvbiografisk hukommelse.
  • Fælles for de deltagende forskere er, at de alle har en interesse i psykopatologi, som er læren om psykiske lidelser.
  • Udover den årlige konference skal CON AMORE i år også være vært for et lukket møde ved navn ”7th Autobiographical Memory and Psychopathology Meeting”, hvor Professor Mark Williams fra University of Oxfort samt en række kliniske psykologer deltager. Mødet foregår fra den 13.-14. juni 2012.

Dorthe Berntsen
Aarhus Universitet, Business and Social Sciences