Sådan får man midler til sin forskning!

På Center for Rusmiddelforskning på Psykologisk Institut har de et stykke tid haft stor fokus på at få flere forskningsmidler hjem til centret og har lagt en ny strategi, som lader til at virke.

29.10.2014 | Tine Bagger Christiansen

Sådan får man penge til sin forskning!

CRF har lagt en strategi for ansøgningen af forskningmidler, som virker. Foto: Colourbox

17 mio. inden for det sidste år til tre projekter. Det er det seneste resultat af den nye strategi, Center for Rusmiddelforskning har lagt for at få flere forskningsmidler hjem til deres center.

”Vi har en strategi om, at alle ansøgninger bliver reviewet internt, inden vi søger bevillinger. Det gælder alle ansøgninger, og det er en aftale, at det er centrets professorer og lektorer, der står for at tage sig af det”, fortæller professor Mads Uffe Pedersen.

For nylig har det resulteret i 5.8 mio. kr. til et projekt, Mads Uffe Pedersen arbejder med, 4.7 mio. kr. til professor Geoffrey Hunt og 6.3 mio. kr. til lektor Bagga Bjerge.

Strategien er egentlig meget simpel: Et par måneder før ansøgningsfristen sendes ansøgningen til intern review, koordineret af Mads Uffe Pedersen. Han sender den videre til de kollegaer, der er mest oplagte i forhold til projektets indhold og fokus. Disse giver direkte feedback til ansøgeren.

Tidligere kiggede de også hinandens ansøgninger igennem, men der var det mere eller mindre frivilligt, om man ville være med, - sådan er det ikke mere. Årsagen er, at centret ikke ønsker, der kommer nogen ansøgninger afsted, som ikke er ordentlige.  Professorerne og lektorernes egne ansøgninger bliver også gennemgået, inden de sendes afsted. Der er således strammet meget op på proceduren inden for de sidste par år.

”Det højner kvaliteten af ansøgningerne, hvilket kan være én af flere forklaringer på vores bevillingssucces, så det vil jeg anbefale andre at overveje at gøre også”, siger professor Mads Uffe Pedersen og supplerer:

”Vi er også enige om som kollegaer, at det er sådan, vi gør, og alle bidrager dertil, uden at der er nogen intern konkurrence, og det er vigtigt for at få det til at fungere.”

Mads Uffe Pedersen

Professor Mads Uffe Pedersen