Psykologisk Institut fejrer 50 års jubilæum

2018 er året, hvor Psykologisk Institut, Aarhus BSS har 50 års jubilæum. Fredag den 17. august fejres det med et fagligt arrangement hvor Psykologisk Institut inviterer tidligere studerende, medarbejdere og andre relationer velkommen til en eftermiddag i festlig og faglig stemning. Her vil fokus være på emnerne: Psykologiens rolle i samfundet og psykologisk forskning og impact – nationalt og internationalt.

30.07.2018 | Tine Bagger Christiansen

Den 2. juli 1968 blev Psykologisk Institut oprettet på Aarhus Universitet, som et fag under det samfundsvidenskabelige fakultet. Indtil da havde psykologi kun eksisteret som et fag på Københavns universitet. Den første stab blev da også rekrutteret blandt lærere og ældre studerende på Københavns Universitet.

Og meget er sket siden begyndelsen: Den oprindelige lærerstab bestod af en professor, en afdelingsleder og seks amanuenser eller amanuensisvikarer. Det var ældre studerende fra Københavns universitet, som kort tid efter tog deres magistergrad i Aarhus, de første i sommeren 1969. Derudover var der tilknyttet en forsker og en kandidatstipendiat. Og det var det.

I dag er der 86 videnskabelige medarbejdere, 54 ph.d.-studerende og 23 teknisk-administrative medarbejdere foruden en lang række eksterne lektorer.

Jubilæet fejres med både faglige og festlige indslag. Du kan blandt andet høre:

·         Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psyko­logforening og professor Svend Brinkmann, alumne fra Psykologisk Institut, tale om psykolo­giens rolle i samfundet.

·         Professor Dorthe Berntsen taler om nyskabende forskning i involuntære selvbiografiske erindringer.

·         Professor Mikael Thastum taler om behandling af angstlidelser og nye interventioner i forhold til skolefravær

·         Professor Torsten Kolind og Professor Mads Uffe Petersen taler om psykologiens rolle i rusmiddel­forskningen.

Endelig kan du opleve et underholdende indslag med komiker og psykolog Anders Ørskov, der op­træder som totalvejlederen Elrik Nørmo.

Begivenheden finder sted fredag d 17/8. Da der er begrænsede pladser, er det først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Tilmelding til det faglige arrangement

Læs mere om dagen

Arrangementet finder sted:

Bartholins Allé 13,
bygning 1343,
lokale 275 (Store Juridisk Auditorium)
8000 Aarhus C.

Aarhus BSS, Arrangement