Psykologisk Institut bag nyt behandlingstilbud

Psykologisk Institut har, i samarbejde med det socialpsykiatriske værested Holmstrupgård, indført en ny behandlingsmåde for unge med psykiske lidelser.

04.02.2014 | Tine Bagger Christiansen

Psykologisk Institut bag nyt behandlingstilbud

Det socialpsykiatriske opholdssted for unge, Holmstrupgård, har i et forskningssamarbejde med Professor Preben Bertelsen fra Psykologisk Institut på Aarhus Universitet og Ungdomscentret i Aarhus Kommune samarbejdet om et projektet på Enggården, som tilbyder en helt ny behandlingsmetode, kaldet tilværelsespsykologi.

Den tilværelsespsykologiske behandlingsform har fået Ugebrevet MANDAG MORGEN til at udnævne dagtilbuddet Enggården til en af de 50 mest innovative velfærdsløsninger.

Udover almindelig undervisning i dansk, matematik og engelsk betyder det, at de unge på Enggården også tilbydes et forløb, hvor de lærer de tilværelseskompetencer, de mangler for at kunne begå sig i et almindeligt liv. Det drejer sig grundlæggende om at kunne deltage i egen og fælles tilværelse, at kunne realitetsafstemme sine mål med tilværelsen og se tilværelsen både i eget og andres perspektiv.

De 10 unge, der kan være indskrevet på Enggården ad gangen, gennemgår dermed et forløb, som er specifikt rettet efter, hvilke tilværelseskompetencer de mangler. Til forskel fra andre institutioner er de unge desuden kun tilknyttet Enggården i dagtimerne, og det 15 måneders lange forløb kan ikke forlænges.

Preben Bertelsen

Professor Preben Bertelsen