Ph.d.-studerende forsker i børn med angstlidelser

Irene Lundkvist-Houndoumadi er nyansat ph.d.- studerende ved Psykologisk Institut. Her skal hun de næste tre år forske i børn med angstlidelser og deres respons på terapi.

16.03.2012 | Anna Christina Nyborg

Hvorfor viser nogle børn med angstlidelser en dårligere respons på gruppeterapi end andre?

Det har Irene Lundkvist-Houndoumadi sat sig for at undersøge i et nystartet ph.d.-projekt. Projektet fokuserer på børn, der viser en dårlig respons på gruppeterapi. Børnene tilbydes gruppeterapi på Angstklinikken ved Psykologisk Institut, hvor Irene også er tilknyttet. Selvom behandlingen er evidensbaseret og viser gode resultater, er der nogle børn der ikke får det væsentligt bedre.

Irene Lundkvist-Houndoumadi vil undersøge, hvilke faktorer der gør, at disse børn ikke får så meget ud af den manualbaserede gruppeterapi, de tilbydes på Angstklinikken. Barnet får efterfølgende tilbudt et individuelt tilrettet behandlingsforløb, og Irene Lundkvist-Houndoumadi vil se på effekten af denne form for behandling.

- Det er vigtigt at fokusere på de børn, der i første omgang ikke får så meget ud af gruppebehandlingen, og hvad man kan gøre for dem, fortæller Irene Lundkvist-Houndoumadi og fortsætter:

- Jeg håber, at mit ph.d.-projekt kan bidrage med nye forskningsresultater inden for dette felt.

I kendte rammer
Irene har siden 1. februar 2012 kunnet tilføje ph.d.-studerende til sit visitkort, og er meget glad for sit nye job. Helt ukendt er AU dog ikke for hende. Den nye ph.d.-studerende har både en bachelor- og kandidatgrad i psykologi fra AU, hvorfra hun dimmiterede i sommeren 2011.

Angstklinikken var Irene også tilknyttet allerede som studerende, og det var blandt andet via sit kliniske arbejde dér, at interessen for at fordybe sig i netop dette emne blev vakt.

Som en del af ph.d.-studiet indgår et udlandsophold, og Irene ser meget frem til dette. Hun har et stort ønske om at komme til Sydney i Australien. Det er nemlig her, den gruppeterapi, kaldet Cool Kids, som de bruger på Angstklinikken, er udviklet.

Efter ph.d.-projektet vil Irene gerne ud i det praktiske arbejdsliv, da hun brænder for det kliniske arbejde.

Fra Grækenland til Danmark
Som efternavnet antyder har Irene græske aner - hun har en græsk mor og dansk far. Hun er født i Århus, men opvokset i Grækenland, hvorfra hun også har en gymnasieeksamen.

- Jeg havde et stort ønske om at komme til Danmark og AU for at læse videre, da jeg havde hørt godt om både universitetet og psykologistudiet her, forklarer hun.

Ifølge Irene Lundkvist-Houndoumadi er det, der er så godt ved at være ph.d.-studerende ved AU og Angstklinikken, kombinationen af forskning og det kliniske arbejde med patienterne, fortsætter hun.

Livet ved siden af bøgerne
Irene Lundkvist-Houndoumadi bor på Trøjborg, hvor hun nyder at bo tæt på strand og skov. Fritiden fordrives gerne med pilates, og et par nye løbesko er også blevet indkøbt til løbeture i skoven.

Når Irene Lundkvist-Houndoumadi har lidt mere fritid på hånden, elsker hun at rejse. Turen går naturligvis ofte til Grækenland til familien dernede.

- Jeg er rigtig glad for at bo og arbejde her i Danmark og Aarhus. Men selvfølgelig kan man da godt savne det græske klima lidt i den kolde danske vinter, afslutter Irene Lundkvist-Houndoumadi med et smil.

Faktaboks:
Cool Kids er det angstbehandlingsprogram som benyttes på Angstklinikken. Det er en kognitiv adfærdsterapeutisk behandling, og programmet er egnet til børn i alderen 6-12 år. Cool Kids består af en terapeutmanual, barnets arbejdsbog og forældrenes arbejdsbog. Cool Kids fokuserer på at lære børn og forældre bedre måder at håndtere angst på i fællesskab. Information om Angstklinikken og dens tilknyttede forskningsprojekter kan findes på klinikkens hjemmeside www.psy.au.dk/angstklinik.

Læs mere om Irene Lundkvist-Houndoumadi

Mennesker og kulturer