Mia Skytte O’Toole og Con Amore indstillet til priser

Mia Skytte O’Toole er blevet indstillet af Dansk Psykologforening som Danmarks kandidat til Det europæiske psykologforbund EFPAs pris: Comenius Early Career Award og Con Amore som Danmarks kandidat til EFPAs Aristotle Prize.

14.12.2016 | Tine Bagger Christiansen

Psykologisk Institut har hele to kandidater til priser, der gives af det europæiske psykologforbund EFPA.

I begrundelse fra universitetssektionen til Psykologforeningen står der blandt andet om Mia Skytte O’Toole:

Hun er en fremragende ung forsker, der allerede som 32 årig har formået at få sin PhD, blive autoriseret og ansat som lektor. Samtidig har hun stiftet familie. Foruden at være meget dygtig er hun en altid hjælpsom og vellidt kollega.

Prisen uddeles til en ung psykolog (max. 35 år) fra Europa, der er kommet med et originalt bidrag til psykologien (som videnskab og som profession). Mia´s indstilling sker på baggrund af stor produktivitet og hendes arbejde med at udvikle og tilpasse terapi til pårørende til kræftpatienter:

Mia fortæller selv om sit arbejde:

”Der er mange ting, man som pårørende ikke har indflydelse på, og værktøjerne skal være med til at gøre det nemmere for de pårørende at navigere i det følelsesmæssige minefelt, det kan være at være pårørende”.

Psykologforeningen har også indstillet CON AMORE som gruppe som Danmarks kandidat til EFPAs Aristotle Prize.

I begrundelsen for indstillingen står der:

Under ledelse af professor Dorthe Berntsen har denne gruppe skabt et internationalt fremragende forskningscenter, der integrerer mange forskellige aspekter af selvbiografisk hukommelsesforskning, herunder grundlæggende selvbiografisk hukommelsesforskning med voksne, udvikling af selvbiografisk hukommelse fra barndom til voksenliv og dysfunktionelle aspekter af selvbiografisk hukommelse, såsom posttraumatisk stress (PTSD) og hukommelsestab.

Som gruppe har forskerne i CON AMORE udviklet forskningsaktiviteter, der er ambitiøse og af høj videnskabelig kvalitet og afspejler en teoretisk fokuseret bestræbelse. Deres forskningsideer er originale og har haft stor succes at træde ind på nye områder. Deres forskning har bidraget til vigtig metodisk, begrebsmæssig og teoretisk udvikling inden for selvbiografisk hukommelsesforskning og relaterede discipliner og er blevet offentliggjort i højtstående internationale tidsskrifter. De har udviklet et dynamisk og sammenhængende forskningsmiljø, som har givet optimale forhold for forskeruddannelse.

CON AMORE er blevet et knudepunkt for selvbiografisk hukommelsesforskning. Centret tiltrækker fremragende forskere fra hele verden og er en af årsagerne til, at der er sket betydelige fremskridt på området, specielt i Europa.

Om prisen
Aristotle-prisen blev givet til EFPA af formanden for den 4. European Congress of Psychology i 1995 Athen, Grækenland. Den uddeles til en psykolog eller en gruppe af psykologer fra Europa, som har ydet en særlig indsats for psykologien.

Kriterier:

• Gives til en europæisk psykolog eller en gruppe af europæiske psykologer, som er blevet anerkendt internationalt for at have ydet et væsentligt og originalt bidrag til psykologien som videnskab eller som erhverv.
  • kræver international anerkendelse, hvilket omfatter:
  • publikationer i videnskabelige tidsskrifter
  • præsentationer på nationalt og europæisk plan og især på europæiske konferencer
  • et betydeligt bidrag til europæisk psykologi gennem lederskab eller udbredelsen af psykologien som videnskab og erhverv.

Til lykke til både Mia Skytte O’Toole og til Con Amore!

Forskningsnyhed