Kan man erindre noget, som ikke har fundet sted?

Forskere fra hele verden diskuterer sammenhængen mellem hukommelse og vores forestillinger om fremtiden, når Aarhus Universitet inviterer til konference den 20.-21. juni 2013 på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus.

12.06.2013 | Tine Bagger Christiansen

På konferencen vil de bedste forskere fra hele verden kombinere de mange forskellige bud på, hvilke forskellige faktorer, der spiller ind på hvad og hvordan vi husker?

Selvbiografisk hukommelse er altafgørende for vores evne til at deltage i sociale sammenhænge og for at kunne bevare vores relationer og identitet. Men hvilke forskellige faktorer spiller ind på hvad og hvordan, vi husker? På konferencen vil de bedste forskere fra hele verden kombinere de mange forskellige bud på et svar.

- Hvordan kan man påvirkes til at have erindringer om noget, som slet ikke har fundet sted? Hvad betydning har det i for eksempel retssager?

- Hvorfor fjernes ældre fra deres hjem, når forskningen tyder på, at det betyder en forringelse af deres funktionsevner og hukommelse?

- Hvordan kan sociale faktorer påvirke børns hukommelse?

Konferencen hedder: Social Perspectives on Autobiographical Memory - Memory and Imagination og arrangeres af:”Center on Autobiographical Memory Research” - CON AMORE på Aarhus Universitet.

Keynote Speakers:

Amanda Barnier, Macquarie University (Australia)
Annette Bohn, Aarhus University (Denmark)
Maryanne Garry, Victoria University of Wellington (New Zealand)
Gail Goodman, University of California, Davis (United States)
William Hirst, New School for Social Research (United States)
Monisha Pasupathi, University of Utah (United States)
Michael Ross, University of Waterloo (Canada)

Professor Dorthe Berntsen
Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences