”Kærlighed og parforhold under forskernes lup” – ny bog af Thomas Nielsen

Hvorfor har nogle mennesker succes med parforholdet, mens andre konsekvent vælger forkert? Hvad tænder og slukker vi på? Hvor hurtigt kan man forudsige, om et parforhold holder? Leger lige børn bedst? Hvad betyder barndommen for den måde, vi knytter os til vores partner på? Hvorfor bliver vi skilt, og bliver vi klogere i vores næste forhold?

09.11.2011

I sin nye bog ”Kærlighed og parforhold under forskernes lup” præsenterer lektor i psykologi Thomas Nielsen, Aarhus Universitet, den omfattende forskning i kærlighedslivet og parforholdet, der har fundet sted de seneste 20 år verden over.

I hovedparten af de bøger, der i dag eksisterer om kærlighedens og parforholdets psykologi, er forklaringerne og de gode råd ofte varierende. Det skyldes, at langt størstedelen af litteraturen inden for dette felt er skrevet af parterapeuter, der overvejende bygger på egne erfaringer og ideer.

At videnskabelig indsigt kan være nyttig i kærlighedslivet og parforholdet, fremgår af Thomas Nielsens bog. Et eksempel omhandler en af de flittigste forskere på området, John Gottman. Ved at basere parterapi på viden fra den nyeste forskning har Gottman hævet procentdelen af vellykkede resultater med parterapi fra ca. 35% til ca. 85%.

”Kærlighed og parforhold under forskernes lup” bygger bogstavelig talt på hundredtusindvis af menneskers oplevelser og erfaringer, der er blevet systematisk indsamlet og analyseret af forskere verden over. Den vender op og ned på mange af vores sædvanlige forståelser af kærlighedslivets og parforholdets mekanismer. Der er tale om viden og indsigt, der kan hjælpe os med at tage de rigtige beslutninger, finde den rigtige partner og skabe den bedste udgave af kærlighedslivet og parforholdet. Det giver bestemt god mening at investere tid i dette, når man inden for den psykologiske forskning nu ved, at det mest betydningsfulde for et lykkeligt liv er et godt og velfungerende parforhold.

Om forfatteren:

Thomas Nielsen er lektor i psykologi ved Aarhus Universitet. Udover sin omfattende forskning har han i mange år været en meget benyttet og flittig formidler af psykologisk viden. Han har deltaget i over 300 radioudsendelser om psykologi og skrevet mere end 1300 artikler om psykologiske emner i diverse tidsskrifter. Thomas Nielsen har endvidere skrevet en længere række af både videnskabelige og populærvidenskabelige bøger om psykologi. Som følge af sin omfattende formidling af psykologisk viden er Thomas Nielsen valgt til æresmedlem af Dansk Psykolog Forening.

Kontaktoplysninger:

Lektor Thomas Nielsen