Institutleder er udnævnt Ridder af Dannebrog

Henrik Høgh-Olesen, institutleder på Psykologisk Institut, er den 9. september blevet udnævnt til Ridder af Dannebrog. Ridderkorset får han bl.a. for sit store arbejde på AU og Psykologisk Institut.

05.10.2011 | Mia Balle Laursen

Breve fra hoffet, et ridderkors og audiens hos Hendes Majestæt Dronningen - det er, hvad der følger med, når man bliver udnævnt til Ridder af Dannebrog. Brevene og ridderkorset har institutleder og professor Henrik Høgh-Olesen fået, så nu venter mødet med Hendes Majestæt, Dronning Margrethe, som finder sted den 2. oktober.

Danneborgsordenen bliver typisk uddelt til personer, der har gjort en særlig indsats inden for f.eks. videnskab, kunst eller politik. Ifølge Henrik Høgh-Olesen er dette formentlig også årsagen til, at han modtager ridderkorset. Han har nemlig ydet en stor indsats inden for det psykologiske felt, hvor han udover sin forskning og undervisning både er engageret i forskningsudvalget på AU og sidder i fakultetetsledelsen. Derudover sidder han også i de to internationale styringsgrupper ESCON (European Social Cognition Network) og CompCog (European CompCog Network), hvor han har taget stor del i det administrative arbejde.

Dette til trods havde Henrik Høgh-Olesen ikke forventet, at han kunne være kandidat til at få ridderkorset:

- Min første reaktion på nyheden var, at jeg ikke kunne lade være med at grine, fordi jeg egentlig synes, det er ret sjovt, at vi i 2011 stadig deler medaljer ud. Men når det er sagt, er jeg selvfølgelig glad for, at der er nogle mennesker, der værdsætter mit arbejde så meget, at de har indstillet mig til udnævnelsen, fortæller Henrik Høgh-Olesen.

At Henrik Høgh-Olesen nu kan kalde sig Ridder af Dannebrogsordenen, forventer han ikke vil få den store betydning i sit daglige virke på Business and Social Sciences. Folk er dog velkommen til fremover at kalde ham ”Sir Henry”, som han siger.

Fakta

• Man skal indstilles til Dannebrogsordenen for at kunne modtage den. Dette er typisk noget, en minister gør.
  • En forudsætning for at få ordenen er, at man har en ren straffeattest.
  • Man kan vælge at takke nej til Dannebrogsordenen, hvilket ifølge Henrik Høgh-Olesen er noget ca. 50% af de, der får den tilbudt i universitetsverdenen, gør.
  • Alle, der modtager ordenen, bliver opfordret til at skrive en selvbiografi, som bliver gemt i kongehusets arkiver. Henrik Høgh-Olesen har tænkt sig at sende et kort CV.

Du kan læse meget mere om Henrik Høgh-Olesen og hans arbejde på hans pure-profil.

Offentligheden/ Pressen, Medarbejdere, Mennesker og kulturer