HVEM ER JEG? OG HVEM ER DU?

Hvilke kræfter driver Linse Kessler til at vælge en Å-skål, og dovne Robert til at fravælge arbejde, og hvorfor er mennesker i det hele taget så forskellige og på andre planer så ens?

31.03.2014 | Tine Bagger Christiansen

Bogen: "Mærkelige Menneske" er netop udkommet på forlaget plurafutura publishing.

Ny bog:

Mærkelige Menneske – Moderne personlighedspsykologi

Red. Henrik Høgh-Olesen & Thomas Dalsgaard.
Med bidrag af:
Jill Byrnit
Henrik Høgh-Olesen
Carsten René Jørgensen
Lars Lundmann
Mimi Mehlsen
Martin Hammershøj Olesen
Finn Skårderud
Jan Tønnesvang

Ny forskning giver nu for første gang en klar, overskuelig og praktisk model til forstå, hvad det egentlig vil sige at være en person. Det er gjort ved at integrere forskellige personlighedsteorier og videnskabelige fund på tre forskellige personlighedsniveauer: Den havende side (biologi og evolution), 2) Den gørende side (motiver, behov, mål og handlinger), og 3) Den skabende side (kultur, samfund og de identitetsskabende fortællinger, som vi alle konstruerer for at meningsfylde og sammenbinde de ingredienser et menneskeliv består af).

Hvorfor tænker, handler og føler vi, som vi gør? Hvilke kræfter driver os, og hvor frie er vi til at vælge, hvem vi vil være?

Personlighedspsykologien er fuld af spændende spørgsmål og svar. Hvad er det, der gør os unikke og giver os vores personlige signatur? Hvorfor er nogle udadvendte og opmærksomhedssøgende, mens andre er indadvendte og tilbageholdende? Hvorfor søger nogle spænding og andre tryghed? Hvor stor indflydelse har vores gener? Og hvad betyder et stærkt individualistisk og konkurrencepræget samfund for udviklingen af personligheden?

Mærkelige Menneske er den første bog, der på et integrativt grundlag giver en helhedsforståelse af mennesket, og tilbyder en ny og mere nuanceret vinkel på de gamle diskussioner om arv og miljø, frihed og tvang.  Mennesker har frihedens mulighed, men kan vi bare blive hvad som helst og hvem som helst? Hvor frie er vi, og hvor stort er vores handlerum egentlig?

I følgeskab med udvalgte eksperter får man en spændende guidet tour i moderne personlighedspsykologi fyldt med eksempler fra hverdagslivet. Bogen henvender sig til alle – den garvede psykolog som den almindelige læser med interesse for psykologi og personlig udvikling.

Mærkelige Menneske er netop udkommet på forlaget plurafutura publishing. Du er meget velkommen til at kontakte Professor Henrik Høgh-Olesen for yderligere information om denne nye udgivelse:

Professor Henrik Høgh-Olesen

Aarhus Universitet, psykologisk institut

Mail: h2o@psy.au.dk

T: 87165802

M: 25520153

Øvrige oplysninger:

Redaktører: Henrik Høgh-Olesen og Thomas Dalsgaard

Forlag: plurafutura publishing,?ISBN: 978-87-9264406-0 Sider: 462, Pris: 349.95 kr., Udgivelsestidspunkt: 2. April 2014. Foto i høj opløsning downloades fra: plurafutura.dk/publishing/presse/bogcovers

Forskningsnyhed