11.09.2017 | Uddannelsesnyhed

Ny bog: Handling, adfærd, præg - Det mentale livs elementære former

Handling, adfærd og præg. Det er de tre hovedtyper i det mentale liv, som professor emeritus Boje Katzenelson præsenterer i denne bog.

Kemoterapi kan påvirke hjernens netværk og forringe hukommelsen, viser nyt studie fra Aarhus BSS og Aarhus Universitetshospital.

11.08.2017 | Forskningsnyhed

Kemoterapi gør dig dårligere til at huske

Kemoterapi kan påvirke hjernens netværk og forringe hukommelsen, viser nyt studie fra Psykologisk Institut, Aarhus BSS og Aarhus Universitetshospital.

Udvikling - Fra udviklingspsykologi til udviklingsvidenskab. Af Dion Sommer

21.06.2017 | Forskningsnyhed

Ny bog: Et paradigmeskifte i udviklingspsykologien

Professor Dion Sommer gør i en ny bog op med de herskende tanker inden for udviklingspsykologien og introducerer en ny, tværvidenskabelig disciplin, udviklingsvidenskab. Her betragtes den menneskelige udvikling som en direkte konsekvens af samfundsmæssige betingelser.

Torsten Kolind. Foto: Tine Bagger

14.06.2017 | Navne , Rusmiddelforskning

Ny leder på Center for Rusmiddelforskning

Center for Rusmiddelforskning på Aarhus BSS har fået ny leder. Det er professor Torsten Kolind, der har været ansat på centret i en årrække.

14. juni 2017 er der formidlingsdag på Center for Rusmiddelforskning. Foto: AU Foto

30.05.2017 | Arrangement, Rusmiddelforskning

Kan vi forudsige, hvilke unge der udvikler et misbrug?

De fleste unge anvender en eller anden form for rusmiddel, når de går til fest, uden at det er problematisk, men for en lille gruppe unge eskalerer forbruget og medfører store problemer for dem på sigt. Hvorfor sker det for nogle unge – og hvordan kan vi undgå, det sker?

Mia Skytte O´Toole. Foto: Tine Bagger

16.05.2017 | Navne

Mia Skytte O’Toole får Dansk Psykolog Forenings Juniorforskerpris

Mia Skytte O’Toole fra Psykologisk Institut, Aarhus BSS er valgt som årets – og Dansk Psykolog Forenings første – juniorforsker.

03.04.2017 | Aarhus BSS

CON AMORE vinder prestigefuld international pris

The European Federation of Psychology Associations (EFPA) har meddelt, at The Aristotle Prize 2017 går til “The Center on Autobiographical Memory Research” (CON AMORE), et Center of Excellence finansieret af Danmarks Grundforskningsfond. Prisen uddeles hvert andet år til en psykolog eller gruppe af psykologer, som har bidraget til og er…

Børn af ældre mødre trives bedre. Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed

Børn af ældre mødre trives bedre

Gennemsnitsalderen for, hvornår kvinder får børn, er steget støt de sidste mange år – og det er faktisk slet ikke så skidt! Ny forskning fra Aarhus BSS viser, ældre mødre er mindre tilbøjelige til at straffe og skælde ud, når de opdrager deres børn, og de har børn med færre adfærdsmæssige, sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.

08.03.2017 | Forskningsnyhed

NEW BOOK EXPANDING THE PRAGMATIC CASE STUDY MODEL

A peer-reviewed, multi-theoretical, freely available e-journal of systematic case studies & case study method articles. D.B. Fishman, S.B Messer, D.J.A. Edwards, & F.M. Dattilio (Eds.) (2017). Case Studies Within Psychotherapy Trials: Integrating Qualitative and Quantitative Methods. NY: Oxford University Press.

07.03.2017 | Forskningsnyhed

HVORFOR DESIGNE VORES ADFÆRD?

Idéen bag adfærdsdesign er, at omgivelserne betyder langt mere for vores beslutninger og handlinger, end vi tror. Langt det meste af tiden tøffer vi halvsovende igennem verden uden de store bevidste drivkræfter.

Viser resultater 1 til 10 ud af 120

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste