Lektor Charlotte Jonasson får overrakt Tietgenprisen. Foto: DSEB

15.11.2017 | Priser

Forsker på Psykologisk Institut modtager prestigefuld Tietgenpris

Lektor ved Psykologisk Institut på Aarhus BSS, Charlotte Jonasson, modtog tirsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i teamsamarbejde og ikke mindst, hvordan vi kan lære af vores fejl på tværs af forskellige kulturer. Et forskningsområde, som der er stigende interesse omkring både herhjemme og internationalt.

01.11.2017 | Arrangement

Call for abstracts - Autobiographical Memory and the Self

Conference, 20-21 June 2018 in Aarhus, Denmark

11.09.2017 | Uddannelsesnyhed

Ny bog: Handling, adfærd, præg - Det mentale livs elementære former

Handling, adfærd og præg. Det er de tre hovedtyper i det mentale liv, som professor emeritus Boje Katzenelson præsenterer i denne bog.

Kemoterapi kan påvirke hjernens netværk og forringe hukommelsen, viser nyt studie fra Aarhus BSS og Aarhus Universitetshospital.

11.08.2017 | Forskningsnyhed

Kemoterapi gør dig dårligere til at huske

Kemoterapi kan påvirke hjernens netværk og forringe hukommelsen, viser nyt studie fra Psykologisk Institut, Aarhus BSS og Aarhus Universitetshospital.

Udvikling - Fra udviklingspsykologi til udviklingsvidenskab. Af Dion Sommer

21.06.2017 | Forskningsnyhed

Ny bog: Et paradigmeskifte i udviklingspsykologien

Professor Dion Sommer gør i en ny bog op med de herskende tanker inden for udviklingspsykologien og introducerer en ny, tværvidenskabelig disciplin, udviklingsvidenskab. Her betragtes den menneskelige udvikling som en direkte konsekvens af samfundsmæssige betingelser.

Torsten Kolind. Foto: Tine Bagger

14.06.2017 | Navne , Rusmiddelforskning

Ny leder på Center for Rusmiddelforskning

Center for Rusmiddelforskning på Aarhus BSS har fået ny leder. Det er professor Torsten Kolind, der har været ansat på centret i en årrække.

14. juni 2017 er der formidlingsdag på Center for Rusmiddelforskning. Foto: AU Foto

30.05.2017 | Arrangement, Rusmiddelforskning

Kan vi forudsige, hvilke unge der udvikler et misbrug?

De fleste unge anvender en eller anden form for rusmiddel, når de går til fest, uden at det er problematisk, men for en lille gruppe unge eskalerer forbruget og medfører store problemer for dem på sigt. Hvorfor sker det for nogle unge – og hvordan kan vi undgå, det sker?

Mia Skytte O´Toole. Foto: Tine Bagger

16.05.2017 | Navne

Mia Skytte O’Toole får Dansk Psykolog Forenings Juniorforskerpris

Mia Skytte O’Toole fra Psykologisk Institut, Aarhus BSS er valgt som årets – og Dansk Psykolog Forenings første – juniorforsker.

03.04.2017 | Aarhus BSS

CON AMORE vinder prestigefuld international pris

The European Federation of Psychology Associations (EFPA) har meddelt, at The Aristotle Prize 2017 går til “The Center on Autobiographical Memory Research” (CON AMORE), et Center of Excellence finansieret af Danmarks Grundforskningsfond. Prisen uddeles hvert andet år til en psykolog eller gruppe af psykologer, som har bidraget til og er…

Børn af ældre mødre trives bedre. Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed

Børn af ældre mødre trives bedre

Gennemsnitsalderen for, hvornår kvinder får børn, er steget støt de sidste mange år – og det er faktisk slet ikke så skidt! Ny forskning fra Aarhus BSS viser, ældre mødre er mindre tilbøjelige til at straffe og skælde ud, når de opdrager deres børn, og de har børn med færre adfærdsmæssige, sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 121

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste