15.01.2018 | Mennesker og kulturer

Mærkelige menneske - nu også på svensk

Henrik Høgh-Olesens og Thomas Dalsgaards bog "Mærkelige menneske – moderne personlighedspsykologi" er nu også udkommet på svensk.

Foto: Aarhus BSS Kommunikation

09.01.2018 | Navne , CONAMORE

Postdoc-bevilling til Müge Özbek Akçay

Müge Özbek Akçay modtager Carlsbergfondets to-årige postdoc-stipendium for sit projekt om tyrkiske indvandreres selvbiografiske minder.

15.12.2017 | Sundhed og sygdom, Offentligheden/ Pressen

Mere end bare angstbehandling – center ved Aarhus BSS udvider sine behandlingstilbud til børn

Navneskiftet fra Angstklinikken til Center for Psykologisk Behandling til Børn og Unge indebærer et udvidet tilbud til børn med psykologiske lidelser. Bl.a. kan børn med bekymrende skolefravær få hjælp ved centret.

Lektor Charlotte Jonasson får overrakt Tietgenprisen. Foto: DSEB

15.11.2017 | Priser

Forsker på Psykologisk Institut modtager prestigefuld Tietgenpris

Lektor ved Psykologisk Institut på Aarhus BSS, Charlotte Jonasson, modtog tirsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i teamsamarbejde og ikke mindst, hvordan vi kan lære af vores fejl på tværs af forskellige kulturer. Et forskningsområde, som der er stigende interesse omkring både herhjemme og internationalt.

01.11.2017 | Arrangement

Call for abstracts - Autobiographical Memory and the Self

Conference, 20-21 June 2018 in Aarhus, Denmark

11.09.2017 | Uddannelsesnyhed

Ny bog: Handling, adfærd, præg - Det mentale livs elementære former

Handling, adfærd og præg. Det er de tre hovedtyper i det mentale liv, som professor emeritus Boje Katzenelson præsenterer i denne bog.

Kemoterapi kan påvirke hjernens netværk og forringe hukommelsen, viser nyt studie fra Aarhus BSS og Aarhus Universitetshospital.

11.08.2017 | Forskningsnyhed

Kemoterapi gør dig dårligere til at huske

Kemoterapi kan påvirke hjernens netværk og forringe hukommelsen, viser nyt studie fra Psykologisk Institut, Aarhus BSS og Aarhus Universitetshospital.

Udvikling - Fra udviklingspsykologi til udviklingsvidenskab. Af Dion Sommer

21.06.2017 | Forskningsnyhed

Ny bog: Et paradigmeskifte i udviklingspsykologien

Professor Dion Sommer gør i en ny bog op med de herskende tanker inden for udviklingspsykologien og introducerer en ny, tværvidenskabelig disciplin, udviklingsvidenskab. Her betragtes den menneskelige udvikling som en direkte konsekvens af samfundsmæssige betingelser.

Torsten Kolind. Foto: Tine Bagger

14.06.2017 | Navne , Rusmiddelforskning

Ny leder på Center for Rusmiddelforskning

Center for Rusmiddelforskning på Aarhus BSS har fået ny leder. Det er professor Torsten Kolind, der har været ansat på centret i en årrække.

14. juni 2017 er der formidlingsdag på Center for Rusmiddelforskning. Foto: AU Foto

30.05.2017 | Arrangement, Rusmiddelforskning

Kan vi forudsige, hvilke unge der udvikler et misbrug?

De fleste unge anvender en eller anden form for rusmiddel, når de går til fest, uden at det er problematisk, men for en lille gruppe unge eskalerer forbruget og medfører store problemer for dem på sigt. Hvorfor sker det for nogle unge – og hvordan kan vi undgå, det sker?

Viser resultater 1 til 10 ud af 124

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste