Børn af ældre mødre trives bedre. Foto: Colourbox

21.03.2017 | Forskningsnyhed

Børn af ældre mødre trives bedre

Gennemsnitsalderen for, hvornår kvinder får børn, er steget støt de sidste mange år – og det er faktisk slet ikke så skidt! Ny forskning fra Aarhus BSS viser, ældre mødre er mindre tilbøjelige til at straffe og skælde ud, når de opdrager deres børn, og de har børn med færre adfærdsmæssige, sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.

08.03.2017 | Forskningsnyhed

NEW BOOK EXPANDING THE PRAGMATIC CASE STUDY MODEL

A peer-reviewed, multi-theoretical, freely available e-journal of systematic case studies & case study method articles. D.B. Fishman, S.B Messer, D.J.A. Edwards, & F.M. Dattilio (Eds.) (2017). Case Studies Within Psychotherapy Trials: Integrating Qualitative and Quantitative Methods. NY: Oxford University Press.

07.03.2017 | Forskningsnyhed

HVORFOR DESIGNE VORES ADFÆRD?

Idéen bag adfærdsdesign er, at omgivelserne betyder langt mere for vores beslutninger og handlinger, end vi tror. Langt det meste af tiden tøffer vi halvsovende igennem verden uden de store bevidste drivkræfter.

Den Ganle By. Foto: Colourbox

25.01.2017 | Forskningsnyhed

Kan demente komme til at huske igen?

VELUX FONDEN har bevilget 6.687.123. kr. til ”MemoScience: Center for rehabilitering af selvbiografisk hukommelse ved demens”, Psykologisk Institut, Aarhus BSS. Pengene skal bruges på at forske i, om det er muligt at genfinde noget af hukommelsen hos personer med Alzheimers sygdom.

06.01.2017 | Forskningsnyhed

Et årligt par-tjek forbedrer parforholdet

Burde vi alle sammen gå til et årligt par-tjek på lige fod med et årligt besøg hos tandlægen? Noget tyder på det. Tilfredsheden med ens parforhold falder, jo længere tid man har kendt hinanden og næsten halvdelen af alle ægtepar lader sig på et tidspunkt skille. Forskning viser nu, at par-tjek kan forbedre kvaliteten i parforholdet.

Psykologisk Institut har hele to kandidater til priser, der gives af det europæiske psykologforbund EFPA.

14.12.2016 | Forskningsnyhed

Mia Skytte O’Toole og Con Amore indstillet til priser

Mia Skytte O’Toole er blevet indstillet af Dansk Psykologforening som Danmarks kandidat til Det europæiske psykologforbund EFPAs pris: Comenius Early Career Award og Con Amore som Danmarks kandidat til EFPAs Aristotle Prize.

05.10.2016 | Forskningsnyhed

Æstetik er ikke kun overflade, ligegyldig pynt og tidsfordriv

Professor Henrik Høgh-Olesen fra Psykologisk Institut, Aarhus Universitet dokumenterer gennem helt ny forskning, at æstetik ikke kun er overflade, ligegyldig pynt og tidsfordriv.

Institutleder Jan Tønnesvang. Foto: Tine Bagger

03.10.2016 | Nyt fra ledelsen

Jan Tønnesvang interviewet til Studenterradioen

Studenterradion:"Den spændte hjelm" har interviewet Institutleder Jan Tønnesvang om universitets-og studieliv.

09.09.2016 | Forskningsnyhed

Mærkelige menneske – moderne personlighedspsykologi

Den personlighedspsykologiske grundbog: Mærkelige menneske – moderne personlighedspsykologi af Henrik Høgh-Olesen & Thomas Dalsgaard, der for nylig udkom på Norsk Gyldendal, er nu også solgt til udgivelse i Sverige.

Årets alumne 2016 er Thomas Hedegaard Rasmusssen. Foto: AU Foto

23.08.2016 | Navne

Årets alumne 2016

Årets alumne 2016 er Thomas Hedegaard Rasmusssen, som blev kandidat i 2002 og ph.d. i 2007 fra Psykologisk Institut og i dag Vice President, HR Data & Analytics, hos Royal Dutch Shell i Haag.

Viser resultater 1 til 10 ud af 115

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste