14.08.2018 | Navne , Forskningsnyhed

Henrik Høgh-Olesens bog "The Aesthetic Animal" udgivet på Oxford University Press

Henrik Høgh-Olesen har fået forskningsmonografien The Aesthetic Animal udgivet på det prestigefulde Oxford University Press

FOTO: Colourbox/Vibeke Johansson

25.06.2018 | Forskningsnyhed

Den digitale slikskål

Brugen af teknologier kan gøre os klogere. Men vores teknologivaner kan også forstyrre os så meget i vores læring, at resultatet bliver det modsatte. Adjunkt Jesper Aagaard fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS har forsket i vores teknologivaner og lancerer begrebet ”digital distraktion”.

MODELFOTO: Colourbox/Vera Atchou

25.05.2018 | Forskningsnyhed, Aarhus BSS

Besværlige patienter udelukkes i psykiatrien

Nogle personer med depression får behandling og andre gør ikke, men bliver tværtimod bedt om at gå. Det skyldes ifølge adjunkt Jeppe Oute fra Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus BSS blandt andet, at professionelle i psykiatrien ser nogle patienter som for besværlige og tidskrævende.

Projektlederne på Aarhus Universitet Sarah van Mastrigt og Christian B. N. Gade.

24.05.2018 | Forskningsnyhed

Forskning i offerets møde med gerningsmanden

Forskere fra Psykologisk Institut og Afdeling for Antropologi er med i et nyt forskningsprojekt, der skal sammenligne effekten af to forskellige måder at holde konfliktråd mellem en forbrydelses offer og gerningsmand. Projektet er det først af sin art i verden.

Foto: Claus Sjödin - CSPress.dk

04.05.2018 | Forskningsnyhed

Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris til Jesper Aagaard

Jesper Aagaard, Psykologisk Institut, er en ud af fem modtagere af dette års ph.d.-pris.

03.05.2018 | Forskningsnyhed

23,9 millioner til Aarhus BSS-forskere

Forskere fra Aarhus BSS fik i alt 23,9 millioner kroner i bevillinger, da Det Frie Forskningsråd uddelte forskningsmidler denne uge. Fra Psykologisk Institut var der bevilling til forsker Thomas Jønsson.

01.05.2018 | Navne , Aarhus BSS

Dion Sommers bog: "Udvikling" - udkommer nu på svensk og norsk

Bogen "Udvikling - fra udviklingspsykologi til udviklingsvidenskab" introducerer den nye disciplin: udviklingsvidenskab,

Ny dr.med. Lene Vase har netop forsvaret sin doktordisputats om placebo-faktorers indflydelse på behandling i klinisk praksis. Foto: Pernille Holm Andersen.

04.04.2018 | Navne

NY DOKTOR FORSKER I PLACEBO-EFFEKTER

Lene Vase er ny doktor i medicin ved Aarhus Universitet, Health. Hendes forskning i placebo-effekter er målrettet læger, forskere og medicinalfirmaer, der vil teste og øge effekten af deres behandling og af nye behandlingsformer.

15.01.2018 | Mennesker og kulturer

Mærkelige menneske - nu også på svensk

Henrik Høgh-Olesens og Thomas Dalsgaards bog "Mærkelige menneske – moderne personlighedspsykologi" er nu også udkommet på svensk.

Foto: Aarhus BSS Kommunikation

09.01.2018 | Navne , CONAMORE

Postdoc-bevilling til Müge Özbek Akçay

Müge Özbek Akçay modtager Carlsbergfondets to-årige postdoc-stipendium for sit projekt om tyrkiske indvandreres selvbiografiske minder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 132

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste