Majse Lind. Foto: Privat

04.09.2018 | Navne

Cand.Psych. Ph.D, Majse Lind vinder pris i USA

Majse Lind, Cand.Psych. Ph.D fra Psykologisk Institut har netop vundet the Florence Gray Soltys Student Award for Exemplary Research or Practice ved det amerikanske selskab International Institute for Reminiscence and Life Review.

24.08.2018 | Arrangement

50 års jubilæum

Fredag den 17. august 2018 fejrede Psykologisk Institut 50 års jubilæum. Se billeder fra dagen, som blev fejret med både faglige og festlige indslag.

Cand.psych. Maja Johannsen. Foto: AU Foto

23.08.2018 | Aarhus BSS, Navne

Dansk Psykolog Forenings Juniorforskerpris 2018: Maja Johannsen

Cand.psych. Maja Johannsen er blevet valgt som Dansk Psykolog Forenings juniorforsker 2018. Maja modtager Dansk Psykolog Forenings Juniorforskerpris for sin forskning inden for klinisk sundhedspsykologi, hvor hun bl.a. har undersøgt effekten af psykologbehandling af smerter blandt kvinder behandlet for brystkræft.

Tre af årets prismodtagere med Dekan Thomas Pallesen (Foto: Anders Trærup)

22.08.2018 | Aarhus BSS

Årets prisvindere fra Psykologisk Institut

Til årets sommerfest blev der traditionen tro uddelt priser til en række medarbejdere på Aarhus BSS. To af prismodtagerne var i år fra Psykologisk Institut.

14.08.2018 | Navne , Forskningsnyhed

Henrik Høgh-Olesens bog "The Aesthetic Animal" udgivet på Oxford University Press

Henrik Høgh-Olesen har fået forskningsmonografien The Aesthetic Animal udgivet på det prestigefulde Oxford University Press

30.07.2018 | Aarhus BSS, Arrangement

Psykologisk Institut fejrer 50 års jubilæum

2018 er året, hvor Psykologisk Institut, Aarhus BSS har 50 års jubilæum. Fredag den 17. august fejres det med et fagligt arrangement hvor Psykologisk Institut inviterer tidligere studerende, medarbejdere og andre relationer velkommen til en eftermiddag i festlig og faglig stemning. Her vil fokus være på emnerne: Psykologiens rolle i samfundet og…

FOTO: Colourbox/Vibeke Johansson

25.06.2018 | Forskningsnyhed

Den digitale slikskål

Brugen af teknologier kan gøre os klogere. Men vores teknologivaner kan også forstyrre os så meget i vores læring, at resultatet bliver det modsatte. Adjunkt Jesper Aagaard fra Psykologisk Institut på Aarhus BSS har forsket i vores teknologivaner og lancerer begrebet ”digital distraktion”.

MODELFOTO: Colourbox/Vera Atchou

25.05.2018 | Forskningsnyhed, Aarhus BSS

Besværlige patienter udelukkes i psykiatrien

Nogle personer med depression får behandling og andre gør ikke, men bliver tværtimod bedt om at gå. Det skyldes ifølge adjunkt Jeppe Oute fra Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus BSS blandt andet, at professionelle i psykiatrien ser nogle patienter som for besværlige og tidskrævende.

Projektlederne på Aarhus Universitet Sarah van Mastrigt og Christian B. N. Gade.

24.05.2018 | Forskningsnyhed

Forskning i offerets møde med gerningsmanden

Forskere fra Psykologisk Institut og Afdeling for Antropologi er med i et nyt forskningsprojekt, der skal sammenligne effekten af to forskellige måder at holde konfliktråd mellem en forbrydelses offer og gerningsmand. Projektet er det først af sin art i verden.

Foto: Claus Sjödin - CSPress.dk

04.05.2018 | Forskningsnyhed

Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris til Jesper Aagaard

Jesper Aagaard, Psykologisk Institut, er en ud af fem modtagere af dette års ph.d.-pris.

Viser resultater 1 til 10 ud af 137

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste